Intip bumi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Potongan bumi ti lapisan pangjerona nepi ka pangluarna. Intip bumi dituliskeun crust

Intip bumi nyaéta lapisan Bumi pangluarna nu kabagi jadi dua kategori, nyaéta intip samudra jeung intip buana. Intip samudra kandelna kurang leuwih 5-10 km sedengkeun intip buana kandelna kurang leuwih 20-70 km.

Unsur-unsur kimia utama pangwangun intip bumi nyaéta: Oksigén (O) (46,6%), Silikon (Si) (27,7%), Aluminium (Al) (8,1%), Beusi (Fe) (5,0%), Kalsium (Ca) (3,6%), Natrium (Na) (2,8%), Kalium (K) (2,6%), Magnésium (Mg) (2,1%).

Intip bumi sarta sabagean mantel bumi ngawangun lapisan litosfér nu kandel totalna kurang leuwih 80 km.

Para ahli bisa ngarekonstruksi lapisan-lapisan nu aya di sahandapeun pabbeungeutan bumi dumasar kana analisis nu dilakukeun kana séismogram nu dirékam ku stasiun pangcatet lini nu aya di sakuliah dunya.


Erdkruste-i.jpg