Kalo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kalo keur dipaké ngayak tipung

Kalo (Tamis) yaéta pakakas dapur pikeun ngayak jeung misahkeun bagéan anu henteu dipikabutuh dumasar kana ukurannana.[1] Dina kagunaan sapopoé kalo téh dipaké pikeun nyaring atawa ngayak: cipati, madu, minyak, tipung, jus buah, jeung sajabana.[1][2] Kalo saringanna dijieun tina sasapan awi (anyam) anu rékép, lawon, nylon, kawat, Aluminium, jeung réa-réa deui .[3][4]Pikeun ngawengku ayakanna kalo, ilaharna dijieun tina plastik, stainless, jeung kai.[5] Baheula ngayak cipati kalapa téh maké cangkang buah berenuk anu geus kolot tuluy dipolongoan laleutik handapna maksudna mangsa meureut kalapa beunang marud cipatina baris moncor kahandap ari hampasna tinggaleun di luhureun kalo.[6]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Ruhlman, Michael; Bourdain, Anthony (2007). The Elements of Cooking: Translating the scientific use]. Simon and Schuster. p. 216. ISBN 978-1-4391-7252-0. 
  2. Waskito, A.A (2009). Kamus Praktis Bahasa Indonesia. Yogyakarta: WahyuMedia. ISBN 9789797952174. 
  3. Najiyati, Sri (1997). Memelihara lele dumbo di kolam taman. Yogyakarta: Niaga Swadaya. ISBN 9789794891216. 
  4. -, Haryoto (2009). Membuat Rempeyek Kacang Tahan. Yogyakarta: Kanisius. ISBN 9789792120646. 
  5. Albala, Ken (2006). Cooking in Europe, 1250–1650. Westport, Conn.: Greenwood Press. p. 22. ISBN 0313330964. 
  6. Sirat,Endjat Djaenuderadjat, Miraya Z. Besila, Bukri, Husin Sayuti, Muhiddin (1991). Dapur dan alat-alat memasak tradisional daerah Lampung. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Direktorat Jenderal Kebudayaan, Direktorat Sejarah dan Nilai Tradisional, Bagian Proyek Inventarisasi dan Pembinaan Nilai-Nilai Budaya Daerah Lampung. 
Nulis.jpg



Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap