Lini leupas basisir Chūetsu 2007

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Current event marker.svg Artikel ieu ngadokuméntasi kajadian nu keur lumangsung.
Informasi bisa robah kalayan gancang dumasar kana kajadiannana.

Koordinat: 37°57′N 138°44′E

Lini leupas basisir Chūetsu 2007
Tanggal 16 Juli, 2007
Kekuatan 6.8 Mw
Nagara anu keuna Jepang
Korban: 9 urang palastra, 900 urang tatu

Lini leupas basisir Chūetsu (中越沖地震?) nyaeta lini nu gedena 6.8 skala Richter [1][2] nu kajadian jam 10:13 a.m. wanci lokal tanggal 16 Juli, 2007, di kulon kalér wewengkon Niigata di Jepang. Lini ieu ngoyagkeun Niigata jeung préféktur sabudeureunnana. Kota Kashiwazaki jeung desa-desa di Iizuna sarta Kariwa kadaptar narima inténsitas séismik panggedéna, 6 skala shindo, tapi lini ieu karasa nepikeun ka tempat nu jauh di Tokyo[1]. Diaporkeun yen salapan urang palastra sarta saeutikna 900 urang tatu, sarta 342 wangunan ancur lebur rata jeung taneuh, kalolobaannana mah nu strukturna tina kai. [1][3]

A second earthquake, an aftershock, measuring magnitude 5.6 occurred at 11:17 p.m. local time off of Japan's west coast.[4][5]

Perdana Mentri Shinzo Abe ninggalekun kampanye pamiluna di Jepang kidul pikeun ngalongok ka Kashiwazaki sarta ngajangjikeun keur "nyieun sagala usaha pikeun nyalametkeun sarta ngabenerkeun jasa-jasa saperti gas jeung listrik".[6]

Kahuruan di Pembangkit Tanaga Nuklir Kashiwazaki-Kariwa[édit | sunting sumber]

Kahuruan kajadian dina trafo listrik di Pembangkit Tanaga Nuklir Kashiwazaki-Kariwa. Kahuruan ieu hasil dipareuman salila dua jam. Lini oge nyababkeun bocorna cai ti pembangkit ka Laut Jepang. Cai ieu ngandung saeutik bahan radioaktif, tapi pajabat resmi nyebutkeun yen kabocoran ieu henteu nyababkeun bahya naon-naon.[1][3]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Sumber[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Weather-storm.svg