Nicolas Cage

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Nicolas Cage

Nicolas Kim Coppola atawa leuwih dipikawanoh ku ngaran Nicolas Cage (gumelar di Long Beach, Kalifornia, Amérika Sarikat, 7 Januari 1964) nyaéta saurang aktor, sutradara, komposer sarta produser pilem asal Amérika Sarikat[1][2]. Salaku aktor, Nicolas geus dua kali asup nominasi Oscar sarta puncakna mah liwat pilem Leaving Las Vegas taun 1995, ngahasil meunangkeun aktor panghadéna (Best Actor) Oscar[2]. Pintonan duét Cage jeung aktor John Travolta dina Face Off ngajadikeun Cage dinominasikeun dina Saturn Award kategori aktor panghadéba dina taun 1997[2].

Cage geus tilu kali ngajalanan pernikahan, istri munggaranna saurang aktris ngaranna Patricia Arquette tuluy Lisa Marie Presley, sedengkeun anu terahirna mah Alice Kim[1]. Kiwari Cage, dumuk jeung Kim sarta dua anakna, Kal-El Coppola Cage sarta anak ti hubungan jeung saurang mantan papacanganna, Kristina Fulton, ngaranna Weston Coppola Cage[2]. Cage ogé mingpin pausahaan pilem milikna, Saturn Films[2]. Tapi di awal 2010, Cage kabeulit masalah kauangan[2]. Cage kudu ngalunasan hutangna di East West Bank gedéna US$2.002.679,86 ku tambahan bunga gedéna US$277,95 unggal poéna mimiti ti 16 Pébruari 2010[1].

Filmografi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Nicolas Cage - Rotten Tomatoes Diakses 28 Juli 2015
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca Nicolas Cage Diakses 28 Juli 2015