Ovivar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Hayam

Ovivar mangrupa istilah zoologi jinis réproduksi nu ngahasilkeun endog anu dikaluarkeun ngembang jeung megar di luar awak indungna.[1] Endog éta disileungleuman nepi ka megar.[rujukan?] Biasana, endog katutupan ku cangkang anu teuas, pikeun mastikeun panyalindungan fisik keur émbrio anu eukeur tumuwuh.[2] Prosés neuasan kulit lumangsung sacara alami sanggeus gén indung diasupkeun ka jero sél endog atawa endogna.[2] Fusi matéri lumangsung sanggeus jalangan(?) suksés antara jalu sawawa jeung bikang sawawa.[2] Fértilisasi biasana lumangsung di luar awak dina sato ovipar, di mana nu bikang endogan jeung spérma dikaluarkeun ku jalu, keur dibuahan.[2] Perlu dicatet, yén endog jeung spérma bakal dileupaskeun ka lingkungan akuatik sabab lamun henteu maranéhna moal bisa hirup kawas lauk jeung ampibi.[2]

Ciri-Ciri[édit | édit sumber]

  1. Boga ceuli tapi teu boga daun ceuli.[3]
  2. Teu boga kelenjar mamae/ susu sabab henteu nyusu.[3]
  3. Sababaraha sato nyileungleum endog nepi ka megar, contona hayam jeung manuk.[3]
  4. Sababaraha liana teu nyireungleuman endog, saperti sababaraha rupa lauk, nyaéta bandeng, mujaer jeung nila.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Arti Ovivar diakses 13 Juli 2015
  2. a b c d e (id)Pengertian hewan Ovivar diakses 13 Juli 2015
  3. a b c d (id)Ciri-ciri ovivar diakses 13 juli 2015