Ovivar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Hayam

Ovivar mangrupa istilah zoologi jinis réproduksi nu ngahasilkeun endog anu dikaluarkeun ngembang jeung megar diluar awak indungna.[1] Endog éta disileungleuman nepi ka megar.[rujukan?] Biasana, endog katutupan ku cangkang anu teuas, pikeun mastikeun panyalindungan fisik keur émbrio anu eukeur tumuwuh.[2] Prosés neuasan kulit lumangsung sacara alami sanggeus gén indung diasupkeun ka jero sél endog atawa endogna.[2] Fusi matéri lumangsung sanggeus jalangan(?) suksés antara jalu sawawa jeung bikang sawawa.[2] Fértilisasi biasana lumangsung di luar awak dina sato ovipar, di mana nu bikang endogan jeung spérma dikaluarkeun ku jalu, keur dibuahan.[2] Perlu dicatet, yén endog jeung spérma bakal dileupaskeun ka lingkungan akuatik sabab lamun henteu maranehna moal bisa hirup kawas lauk jeung ampibi.[2]

Ciri-Ciri[édit | édit sumber]

  1. Boga ceuli tapi teu boga daun ceuli.[3]
  2. Teu boga kelenjar mamae/ susu sabab henteu nyusu.[3]
  3. Sababaraha sato nyileungleum endog nepi ka megar, contona hayam jeung manuk.[3]
  4. Sababaraha liana teu nyireungleuman endog, saperti sababaraha rupa lauk, nyaéta bandeng, mujaer jeung nila.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Arti Ovivar diakses 13 Juli 2015
  2. a b c d e (id)Pengertian hewan Ovivar diakses 13 Juli 2015
  3. a b c d (id)Ciri-ciri ovivar diakses 13 juli 2015