Park Joo-mi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Park Joo-mi
Gumelar5 Oktober 1972 (1972-10-05) (yuswa 47)
Seoul, Koréa Kidul
AtikanInstitut Seni Seoul - Broadcasting jeung Entertainment
Universitas Sungkyunkwan - Pilem, Tipi jeung Multimedia
PagawéanAktris
Taun aktip1991-kiwari
AgénC-JeS Entertainment
PasanganLee Jang-won (m. 2001)
Murangkalih2 anak
Park Joo-mi
Hangul박주미
Alih Aksara anu DisampurnakeunBak Ju-mi
McCune-ReischauerPak Chu-mi

Park Joo-mi (gumelar di Seoul, Koréa Kidul, 5 Oktober 1972; umur 47 taun) nyaéta saurang aktris Koréa Kidul.[rujukan?] Park Joo-mi ngamimitian karirna di dunya hiburan minangka saurang modél Asiana Airlines, tuluy mimiti aktingna dina taun 1991, ku ngabéntangan drama saperti Beautiful Seoul (1999) jeung Feels Good (2000).[1] Sanggeus bijil dina Ladies of the Palace, Park Joo-mi nikah jeung saurang pabisnis Lee Jang-won dina taun 2001 sarta udur dina sababaraha waktu tina dunya akting pikeun pokus kana kulawargana.[2] lolobanaa mah Park Joo-mi sok merankeun peran protagonis.[3] Park Joo-mi ngagabung dina agénsi Sidus HQ.[3] Park Joo-mi ogé pernah merankeun minangka Ratu Séon Déok dina drama King's Dream anu dipidangkeun di KBS Tv.[3]

Filmografi[édit | édit sumber]

Sérial tipi[édit | édit sumber]

Taun Judul Peran Jaringan
1991 Eyes of Dawn MBC
Our Paradise Myung-jin MBC
1993 Walking All the Way to Heaven Adina Gu Yéon-soo MBC
Mountain Wind MBC
1994 Kkachi Baek So-ra SBS
Three Families Under One Roof Im Ji-ae MBC
Kareisky MBC
1996 Jo Gwang-jo Queen Janggyeong KBS2
Dad Is the Boss SBS
1997 The Angel Within KBS2
One Thousand and One Nights SBS
Woman Eating Bap Alone Anak awéwé SBS
1999 School 2 Kim Jung-in KBS2
Hur Jun Lady Kim, Gong-bin MBC
Beautiful Seoul Yoo Hye-won MBC
2000 Feels Good Eun-young MBC
School 3 Kim Jung-in KBS1
Ajumma pikeun Ah-young MBC
2001 Ladies of the Palace Gisaeng Ok Mae-hyang SBS
2011 Believe in Love Séo Hye-jin KBS2
2012 A Gentleman's Dignity[4][5] Kim Eun-hee SBS
The King's Dream Putri Deokman/Ratu Seondeok (episode 1-18) KBS1
2014 The Story of Kang-gu Yang Moon-sook SBS
2015 Blood Han Sun-young KBS2

Pilem[édit | édit sumber]

Taun Judul Peran
2010 Man of Vendetta Park Min-kyung

Variety show[édit | édit sumber]

Taun Judul Jaringan Catetan
1994 Between Night and Music KBS2 Host
1995 Today Is a Good Day MBC Host
1996 Scoop Entertainment City MBC Host
2003-2005 Yeo Yoo Man Man with
Lee Hong-ryeol and Park Joo-mi
KBS2 Host
2013 Golden Fishery: The Knee-Drop Guru MBC Béntang tamu, episode 20[6]
2014 반달이 준 선물 KBS1 Host
2015 Brave Family KBS2 Béntang tamu, episode 6-10
2015 Happy Together KBS2 Béntang tamu, episode 396

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Cho, Suyoun. "Original advertising queen Park Joo mi to be the new face of Delmont Korea". BNTNews. Diakses tanggal 2016-2-1. 
  2. Kim, Dong-joo. "Park Joo Mi tells that her voice got louder while raising kids". StarN News. Diakses tanggal 2016-2-1. 
  3. a b c Kapanlagi, com. "Profil Park Joo Mi". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 2016-02-01. 
  4. Lee, Kyung-nam. "Guess How Old the Beautiful Park Joo Mi Is". enewsWorld. Diakses tanggal 2016-2-1. 
  5. "Actress Park Joo Mi talks of her friendship with actor Jang Dong Gun". Korea.com. Diakses tanggal 2016-2-1. 
  6. "Actress Park Joo Mi Admits Getting Botox Treatments". Soompi. Diakses tanggal 2016-2-1. 
Soekarno.jpg