Salang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Salang dikaitkeun dinarancatan dipaké naggung paré

Salang nyaéta tali paranti nanggung anu dicantélkuen dina tungtung rancatan dijieun tina kulit tangkal waru beunang ngarara[1], tuluy diuntun, dikantétkeun jeung tali anu séjéna nepika ngawangun salang anu bisa diteundeunan barang anu baris di tanggung kayaning : batu, tolombong, gemuk, paré [2], jeung sajabana.

Pedaran[édit | édit sumber]

Kulit tangkal waru pikeun bahan nyieun salang katelah ogé lulub [3].Dipilemburan mah salang téh sagigireun paranti nanggung ogé dipaké ngagantungkeun boboko eusi kéjo jeung wadah dahareun séjéna di dapur sangkan henteu dihakan beurit atawa ucing [4]. [[

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Rancatan sapasang jeung salangna
  2. Salang masih kénéh dipake ku urang Baduy
  3. Salang paranti ngagantungkeun wadah dahareun di pawon


Nulis.jpg