Sarundéng

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sarundéng daging sapi

Sarundéng nyaéta salah sahiji kadaharan anu bahan utamana parudan kalapa nu digoréng. Ieu kadaharan biasana jadi deungeun sangu nu pédo jeung gurih. Sarundéng nu dijieun tina parud kalapa jeung dibungbuan ku bawang bombay, cabé, bawang bodas, bawang beureum, katuncar, Konéng, gula, Asem, Salam, daun jeruk, jeung laja. Ieu bungbu téh digerus nepi ka lembut. Sarundéng leuwih ni'mat lamun ditambahan daging sapi jiga abon.[1] Sarundéng téh kadaharan nu awét jeung lana kana bulukanana, asal diteundeun di tempat kadaharan nu katutup rapet (kéler). [2]

Deungeun Sangu[édit | édit sumber]

Rasana nu pédo élom ngajadikeun sarundéng téh deungeun sangu, komo nu dicampuran ku daging sapi atawa hayam mah. Sarundéng téh dijieun tina sangray kalapa meunang marud tuluy diabrukkeun kana sambara cigula asak maké asem, salam, séréh, jeung uyah saeutik. Ku urang Sunda mah sarundéng téh méh sarua jeung lelebu. [3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Resep Membuat Serundeng Kelapa Kering Pedas Manis Gurih" (dalam bahasa en-US). Kuliner Nasional. 2016-02-26. https://kulinernasional.com/resep-membuat-serundeng-kelapa-kering-pedas-manis-gurih/. Diakses pada 2017-10-21 
  2. "Cara Membuat Serundeng Kelapa Gurih Dan Renyah | Resep Harian". www.resepharian.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-10-21. 
  3. Danadibrata, R.A. (2006). Kamus Umum Basa Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama. p. 663. 
Nulis.jpg