Saung Angklung Udjo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Saung Angklung Udjo (SAU) mangrupa salah sahiji tempat pelesiran budaya nu lengkep, lantaran miboga tempat keur pintonan, pusat karajinan awi, jeung workshop keur kawaditraan nu bahanna tina awi.[1] Lian ti éta ayana Saung Angklung Udjo di Bandung bisa dijadikeun keur tempat ngamumulé jeung mekarkeun kabudayaan Sunda, hususna angklung ngaliwatan atikan jeung latihan.[1]

Salah sahiji pintonan di Saung Angklung Udjo

Sajarah[édit | édit sumber]

Saung Angklung Udjo diadegkeun taun 1966 ku Udjo Ngalagena atawa nenehna mah Mang Udjo sareng istrina, Uum Sumiati, nu tujuanna mah keur ngamumulé seni jeung budaya Sunda.[2] SAU pernahna aya di Jalan Padasuka Nomor 118, teu jauh ti puseur Kota Bandung.[3]. Ide dasarna nyaéta ngajadikeun awi pikeun elemen nu méré karakter dominan.[1] Harita langsung nyieun loba banda nu bahanna tina awi siga korsi, waditra, nepi ka panggung.[1]

Pintonan kasenian Sunda jeung harita bisa méré kesan nu positif ka nu lalajo.[1] Sababaraha sumber nyebutkeun nu pelesir ti luar nagri nu datang kaditu malah resep kana éta pintonan.[1] Udjo Ngalagena kairut ku filosofi guruna nyaéta Daeng Soetigna nu disingkat 5M; Mudah, Murah, Mendidik, Menarik dan Masal.[4] Tuluy disampurnakeun ku udjo filosofina ku hiji ajén, nyaéta Meriah.[4]

Saprak Udjo Ngalagena ngantunkeun dina tanggal 03 Mei 2001, Saung Angklung Udjo tetep dituluykeun ku pala putra – putri Udjo Ngalagena nepi ka ramé siga ayeuna bakating ku hayang ningali kaéndahan kasenian Sunda.[5]

Fasilitas[édit | édit sumber]

  •  Balé Karesemen

Tempat keur ngumpul sok ogé dipaké pintonan.[rujukan?] Aya panggung keur karawistan jeung korsi nu dijieunna tina awi.[2]

  • Buruan Sari Asih

di dieu urang bisa diuk nyantei sabari ngarasakeun suasana khas Sunda.[2]

  • Pusat Produksi Angklung

Urang bisa ningali kumaha prosés jeung diajar cara nyieun angklung.[rujukan?]

  • Sentra Penyuluhan Kehutanan

Unit kagiatan nu kerjasama jeung departemen kehutanan bakal méré katerangan keur miara tatangkalan sangkan méré kontribusi ka lingkungan.[2]

Tempat keur ngumpul sabari ngarasakeun suasana khas Sunda.[rujukan?] di dieu ogé bisa mesen kadaharan khas Sunda. [rujukan?]

Saung Angklung Udjo ogé miboga:

Akses[édit | édit sumber]

Akses ka Saung Angklung Udjo lumayan gampang boh éta maké kandaraan sorangan atawa nu umum.[6] Lamun ti arah Bandung ka jalan Pasupati,ké ka jalan PH Mustofa, terus ka jalan Padasuka.[7] Sedengkeun lamun ti arah Jakarta liwat Cipularang.[8] Naék ka jembatan layang terus nepi ka jalan Cicaheum.[8] Kurang leuwih 100 meter saacan terminal, aya papan jalan Padasuka tempat Saung Angklung Udjo.[8]

Lamun kana umum bisa naék angkot jurusan Cicaheum, ke turun 500 meter saacan terminal Cicaheum atawa pas aya plang jalan Padasuka.[9]

Harga Tiket[édit | édit sumber]

  • Harga tiket poé Senén-minggu (iwal poé saptu) :
  1. Warga Nagara Indonesia (WNI) hargana Rp.60.000.[10]
  2. Warga Nagara Asing (WNA) hargana Rp.100.000.[10]
  3. Pelajar WNI Rp. 40.000.[10]
  4. Pelajar WNA mah Rp. 60.000.[10]
  • Harga tiket poé Saptu :
  1. Warga Nagara Indonesia (WNI) hargana Rp.70.000.[11]
  2. Warga Nagara Asing (WNA) hargana Rp.110.000.[11]
  3. Pelajar WNI Rp. 50.000.[11]
  4. Pelajar WNA mah Rp. 70.000.[11]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f "Mengenal Saung Angklung Udjo" (dalam bahasa id). Pikiran Rakyat. 2016-11-16. http://www.pikiran-rakyat.com/hidup-gaya/2016/11/16/mengenal-saung-angklung-udjo-384975. Diakses pada 2017-11-28 
  2. a b c d "Wisata Bandung - Saung Angklung Udjo" (dalam bahasa en-US). Aneka Tempat Wisata. 2014-07-31. http://anekatempatwisata.com/wisata-bandung-saung-angklung-udjo/#. Diakses pada 2017-11-28 
  3. Liputan6.com. "6 Kegiatan Seru Patut Dicoba di Saung Angklung Udjo". liputan6.com. http://regional.liputan6.com/read/2935363/6-kegiatan-seru-patut-dicoba-di-saung-angklung-udjo. Diakses pada 2017-11-28 
  4. a b "Sejarah Saung Angklung Udjo - InfoBandung" (dalam bahasa en-US). InfoBandung. 2011-11-25. http://infobandung.co.id/sejarah-saung-angklung-udjo/. Diakses pada 2018-02-02 
  5. WIT. "Saung Angklung Udjo". Saung Angklung Udjo. Diakses tanggal 2017-11-28. 
  6. "Saung Angklung Mang Udjo Bandung Timur - LiburMulu.Com" (dalam bahasa en-US). LiburMulu.com. 2017-03-13. https://liburmulu.com/saung-angklung-mang-udjo-bandung-timur/. Diakses pada 2018-02-01 
  7. "Saung Angklung Udjo" (dalam bahasa en-US). Reach and Ride. 2017-07-09. https://reachandride.com/2017/07/09/saung-angklung-udjo/. Diakses pada 2018-02-01 
  8. a b c "Saung Angklung Udjo, Bandung - Abian Trips". atraksibagus.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-02-02. 
  9. xxxxx. "Indahnya Perjalanan: Saung Angklung Mang Udjo" (dalam bahasa en-US). Indahnya Perjalanan. http://www.indahnyaperjalanan.com/2015/02/saung-angklung-mang-udjo.html. Diakses pada 2018-02-02 
  10. a b c d "Harga Tiket Masuk Saung Angklung Udjo Februari – Maret 2018" (dalam bahasa en-US). ReportaseHarga.com. http://reportaseharga.com/harga-tiket-masuk-saung-angklung-udjo. Diakses pada 2018-02-02 
  11. a b c d "Jam Pertunjukan dan Harga Tiket Lengkap Saung Angklung Udjo Bandung - akulily" (dalam bahasa en-US). akulily. 2016-06-10. https://www.akulily.com/jajam-pertunjukan-dan-harga-tiket-lengkap-saung-angklung-udjo-bandung/. Diakses pada 2018-02-02