Sendal capit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Sendal jepit)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sendal capit

Sendal capit atawa sendal Jepang nyaéta sendal anu miboga warnna rupa-rupa bahana tina karét atawa karét sintetis.[1] Tali sendal bentukna jiga aksara "v" anu nyambungkeun bagian hareup jeung bagian tukang sendal.[1] Bagéan handap sendal umumna rata, sedengkeun bagéan luhur euweuh panutupna.[1] Sendal capit dipakéna dina poros bagéan hareupeun tali sendal di antara jempol jeung curuk, nepi ka teu leupas nalika dipaké.[1] Salain dipaké di jero rohangan atawa jamban, sendal capit dipaké di luar imah tapi lain acara resmi, jeung kagiatan nyantai saperti di pantai, kolam renang jrrd.[1] Sendal capit osok disebut ogé sendal swallow.[1] Ngaran swallow asalna tina mérek sendal capit.[1] Havaianas nyaéta mérek sendal capit eksklusif ti Brazil, anu mimiti dijieuna dina taun 1962 anu produksina mirip zori, tapi dijieuna tina karét.[1]

Sajarah Sendal capit[édit | édit sumber]

Mimitina ayana sendal capit téh di daérah Cina Utara.[2] Kapanggihna sendal capit tu kahaja alatan basa éta téh kaisar keur moro maung ka leuweung.[2] Sendal capit geus dipikawanoh ti jaman Mesir Kuno.[1] Di jaman kuno, urang India, Assyria, Romawi, Yunani, jeung Jepang osok maké sendal.[1] Sendal capit di Amérika Serikat disebut flip-flops, thongs, atawa beach sandal.[1] Sanggeus Perang Dunia II, prajurit Amérika Serikat balik ka AS mawa oléh-oléh sendal tina ban urut.[1]

Ngaran sendal capit disababaraha nagara[1][édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf Sejarah Sandal capit (Dicutat tanggal 11 November 2011)
  2. a b Sejarah Sandal capit (Dicutat tanggal 7 Oktober 2011)