Soto Sadang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Soto sadang)
Luncat ka: pituduh, paluruh

Soto Sadang nyaéta salah sahiji kadaharan has ti wewengkon Purwakarta, Jawa Kulon.[1] Bukur Soto Sadang téh teu béda jauh jeung Soto Bandung nu ngabédakeunna téh palengkepna, Soto Bandung mah maké lobak sadengkeun Soto Sadang mah henteu.[1] Ngaran Soto Sadang asalna ti ngaran salah sahiji wewengkon nu aya di Purwakarta, nyaéta Sadang.[2] Kadaharan ieu geus lumrah di Purwakarta, kiwari mah geus sumebar ogé ka sababraha wewengkon di Jawa Kulon.[2] Biasana Soto Sadang dijual diwarung-warung sisi jalan didaérah Sadang, Purwakarta.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Pikeun nyieun Soto Sadang, aya sawatara bahan nu kudu disiapkeun, kayaning daging sapi nu mengkel, bawang bodas, bawang beureum, pedes, gula bodas, daun salam, jeung tomat.[2] Mimiti mah golakeun cai jeung daging sapi sarta daun salam dina langseng, nepi ka daging hipu jeung ngaluarkeun kaldu.[2] Geus kitu keureutan pasagi leutik kawas dadu, abuskeun deu ka cai kaldu nu tadi, sabari golakeun diseuneu leutik.[2] Tuluy tambahkeun samara nu tadi, kayaning bawang bodas, bawang beureum, pedes, gula bodas sarta tomat.[2] Soto Sadang siap dipidangkeun.[2]

 Tinggali ogé[édit | édit sumber][édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "Soto Asli Sadang, Dingin di Luar, Hangat di Dalam | kotapurwakarta.com". kotapurwakarta.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-14. 
  2. a b c d e f g "Resep Soto Sadang Purwakarta Asli Enak | resepdanmakanan.com". resepdanmakanan.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-14. 
Nulis.jpg