Soto Kediri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soto Kediri

Soto Kediri nyaéta kadaharan wujudna soto anu mibanda ciri mandiri ti Kota Kediri, Jawa Timur.[1] Eusina jeung bahan dasarna méh sarua jeung soto Kudus atawa soto séjéna, pédah baé kuahna dijieun tina cipati tur rasana leuwih gurih.[2] Taya lian daging hayam, bihun, engkol jeung bungbu-bungbu.[3] [4] Aya ogé nu ngabédakeun soto Kediri jeung soto séjéna, taya lian ti bungbuna.[2] Kayaning bawang beureum jeung bawang bodas, muncang, pedes, uyah, jahé jeung sajabana.[3][5]Baheula Soto ieu loba dijual di daérah terminal Tamanan, Mojoroto, Kota Kediri, ku alatan dijual di ieu daérah ti saprak taun 1969, ieu soto katelah ogé soto tamanan.[2] Kiwari soto kediri geus loba dijual di luar daérah asalna, tur kaasup tina bagéan budaya kulinér Indonesia.[2][3]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

Bungbu nu diréndos[édit | édit sumber]

Bahan tambahan[édit | édit sumber]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

  1. Kulub heula hayam, jait tuluy tuhurkueun, teukteukan dagingna sagedé-gedé tungtung curuk
  2. Goréng bungbu beunang ngaréndos nepi ka seungit
  3. Abruskeun bungbu beunang ngagoréng kana cai panguluban hayam, kocékeun nepika rata bari digolakeun
  4. Soto geus siap atawa sayagi, wadahan bihun kana mangkok tuluy tinyuh ku kuah soto.[5]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. A., Yuyun (2008). Panduan Wirausaha Soto Nusantara. Jakarta: Agro Media. pp. 18–20. ISBN 9789790061873. 
  2. a b c d Sutomo, Budi (2010). Kumpulan Resep Soto & Sup Mak Nyuss. Jakarta: DeMedia. pp. 18–20. ISBN 9789790820111. 
  3. a b c "Soto khas jepara". Masakandapurku. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14. 
  4. "Resep Cara Membuat Soto Jepara Khas Jawa Tengah Yang Enak". Masakandapurku. 2017-01-01. Diakses tanggal 2017-11-04. 
  5. a b Dewi Asih, Arum, (2015). Koleksi Resep Soto & Sup Nusantara. Jakarta: Kawan Pustaka. ISBN 9789797575878. 
Nulis.jpg