Soto

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soto

Soto nyaéta kadaharan has Indonesia anu dijieun tina cai kaldu (kuah) daging jeung sayur.[1] Bahan daging anu ilahar dipaké pikeun nyieun soto taya lian ti daging hayam jeung daging sapi, aya ogé anu ngamangpaatkeu daging embé malahan daging babi.[1] Di nagara urang anu kacida loba rupa budayana, mangaruhan ogé kana loba rupa dina sagala widang hususna dahareun.[2] Kitu deui soto, unggal daérah mibanda ngaran soto anu béda boh dina cara nyieun anapon rasana.[2]

Ngaran olahan soto ilaharna ngalarapkeun ngaran daérah asalna, saperti soto Madura, soto Kediri, soto Pemalang , soto Lamongan, soto Jepara, soto Semarang, soto Kudus, soto Betawi, soto Padang, soto Bandung, soto Sokaraja, soto Banjar, soto Medan, coto Makassar, Soto Bandung, jeung réa-réa deui. Soto ogé dingaranan luyu jeung eusi atawa bahan dasar anu dijieuna, upamana soto ayam, soto babat, jeung soto kambing.[2] Aya ogé soto anu dijieun tina suku sapi, disebutna Soto sengkel.[2] Rupa-rupa ogé cara jeung katangtuan dina ngadaharna, aya soto anu didahar jeung sangu, lontong, kupat, emih atawa bihun.[2] Kitu deui jeung pamanis rasana, aya nu maké kurupuk, perkedél, emping, sambel, endog, jeruk limo, jeung koya.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b "Soto Bandung Kuliner Tradisional Bandung Jawa Barat". www.negerikuindonesia.com. Diakses tanggal 2017-10-16. 
  2. a b c d e "Soto khas jepara". Masakandapurku. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14. 
Nulis.jpg