Coto Makassar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Coto Makassar jeungKupat

Coto Makassar; Coto Mangkasara nyaéta soto nu dijieun kalawan mibanda ciri anu mandiri ti kota Makassar.[1][2][3] Ciri mandirina taya lian, kuahna kuled tur kiruh, bahan dasarna tina daging jeung jeroan sapi tur didaharna dibarengan ku kupat.[1][4] Ieu daging jeung jeroan sapi saméméhna dikulub heula nepika hipu, kakara disiksikan laleutik sangkan gampang dihuapkeunana.[5] [6] Sarua jeung soto séjénna, coto Makassar ogé dikonsumsi mangsa kuahna masih kénéh haneut hareuyheuy.[1] Sanajan asalna ti kota Makassar, kiwari coto Makassar ogé geus loba dijual di saluareun kota Makassar.[1] Malahan mah geus jadi bagéan tina budaya kuliner Indonesia.[5][6]

Bahan-bahan anu dipake[édit | édit sumber]

Bahan-bahan pikeun nyieun coto Makassar kayaning:

Bungbu anu direndos:

Cara nyieuna[édit | édit sumber]

  1. Kulub daging nepika hipu, tuhurkeun, tuluy siksikan sagedé-gedé tungtung curuk
  2. Goréng bungbu beunang ngarendos, tambahkeun daun pandan, daun jeruk, séréh, jeung laja, nepika kaangseu seungit
  3. Abruskeun peujit, ati, daging, cai asem, jeung sangray kalapa bari tuluy digalokeun
  4. kucurkeun cai kaldu, gula, jeung uyah, golakeun nepika nyerep bungbuna.[3][4]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d Yuyun Alamsyah; "Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional", Jakarta: PT Elex Media Komputindo, 2008, hal.78.
  2. Boga, yasa (2005). Sop & soto: segar, sedap dan mantap. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. p. 80. ISBN 9789792217162. 
  3. a b Dapur DeMedia, Tim (2009). Soto Nusantara. Jakarta: DeMedia. p. 6. ISBN 9789791471305. 
  4. a b c d "Soto khas jepara". Masakandap. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14. 
  5. a b T. Erwin, Lilly (2008). Sop & soto: segar, sedap dan mantap. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. p. 6. ISBN 9789792239089. 
  6. a b Laksamana, yusak (2015). Jelajah Jayapura: eksotisme alam budaya di pintu gerbang Papua. Jakarta: PT Gramedia Pustaka Utama. p. 6. ISBN 9789792258561. 
Nulis.jpg