Soto Jepara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Soto Jepara (soto bungbu) nyaéta soto anu dijieun kalawan mibanda ciri anu mandiri ti kota Jepara.[1] Sarérétan mah ieu soto sarua baé jeung soto hayam séjéna, pédah dina rasa kuah atawa cai kaldu leuwih gurih tibatan soto hayam anu lian.[2] Ogé dina bungbu anu digunakeun, daging sapi atawa jeroan diasakan henteu maké cipati.[2] Soto Jepara ogé dijual di warung-warung soto anu perenahna di Jepara, utamana di daérah Tahunan jeung Mayong.[2]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

Pikeun nyieun soto Jepara, bahan-bahan anu kudu disayagikeun kayaning: pedes (merica), hayam kampung 1/5 kilo, jeruk mipis, bawang kucay satangkal, bawang bodas, daun jeruk purut, salédri 2 tangkal, bawang beureum, togé, kécap amis, uyah, gula bodas, penyedap saperluna, cai, jeung minyak goréng saperluna.[2]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

  1. Kumbah hayam nepi ka bersih, tuluy kulub nepika hipu.[1] di mana geus hipu jait hayamna, tuluy ala kuahna (kaldu) lobana kurang leuwih 2 liter
  2. Daging hayam anu geus tiis dipipitan, saciwit-saciwit (disuir-suir)
  3. Sayagikeun minyak, tuluy goréng bungbu anu geus diréndos nepi ka seungit
  4. Asupkeun tulang hayam beunang mipitan, tuluy galokeun nepi ka rata
  5. Ciciken kaldu hayam anu tadi, tuluy golakeun
  6. Asupkeun bungbu-bungbu saperluna: uyah, pedes, gula, jeung penyedap, kécap amis, peresan jeruk mipis, jeung daun jeruk purut, golakeun nepika asak kabéh
  7. Wadahan bawang kucay beunang neukteukan, daging hayam, togé, jeung daun salédri beunang nyiksikan, Tuluy banjur ku kuah anu geus asak
  8. Tambahkeun tomat beunang nyiksik luhurna, sangkan katembong pikabitaeun
  9. Soto jepara, geus siap pikeun dikonsumsi.[2][3]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Zulyani Hidayah, Dr. (2015). Burung Ocehan Populer. Jakarta: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. 
  2. a b c d e "Soto khas jepara". Masakandapurku. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14. 
  3. "Resep Cara Membuat Soto Jepara Khas Jawa Tengah Yang Enak". Masakandapurku. 2017-01-01. Diakses tanggal 2017-11-04. 
Nulis.jpg