Soto Sokaraja

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soto Sokaraja


Soto Sokaraja; sroto Sokaraja nyaéta soto anu dijieun kalawan mibanda ciri anu mandiri ti kota Sokaraja, Banyumas, Jawa Tengah.[1][2] Sarérét mah ieu soto sarua baé kawas soto hayam séjéna, pédah dina rasana béda tinu lian alatan maké campuran sambél suuk tur didaharna maké kupat.[1][3]

Ogé dina bahan dasar anu digunakeun, soto Sokaraja mah diwuwuh ku daun Engkol beunang nyiksikan.[1] Kitu deui hayam beunang ngulub téh dina soto Sokaraja mah digoréng deui nepika garing, kakara di suir-suir atawa dipipitan sangkan gampang nyayagikeunna.[1][3] Soto Sokaraja anu bahanna tina daging sapi, sok ngahaja milih dagingna téh anu loba gajihna/lemak sangkan leuwih gurih jeung seungit kuahna.[1] Sanajan asalna ti kota Banyumas, kiwari soto Sokaraja ogé geus loba dijual di saluareun kota Banyumas.[1]

Bahan-bahan anu dipaké[édit | édit sumber]

Bahan-bahan pikeun nyieun soto Sokaraja kayaning:

Bungbu anu diréndos:

Sambel suuk: 175 gr suuk, digoréng nepi ka garing.[2]

Bahan tambahan

  • Togé 250 gr, banyur ku cai ngagolak, tuluy tuhurkeun
  • Daun engkol 6 lambar
  • Kacang kadelé, banyur kucai ngagolak, tuhurkeun, tuluy digoréng nepika garing
  • Emping atawa kurupuk
  • Bawang daun 3 lambar
  • Daun salédri, siksikan.[2]

[3]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Yuyun Alamsyah; "Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional", Jakarta: PT Elex Media Komputindo, 2008, hal.78.
  2. a b c d e Boga, yasa (2005). Sop & soto: segar, sedap dan mantap. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. p. 80. ISBN 9789792217162. 
  3. a b c "Soto khas jepara". Masakandapurku. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14. 
Nulis.jpg