Soto Batawi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soto Batawi

Soto Batawi (Aksara Sunda Baku: ᮞᮧᮒᮧ ᮘᮒᮝᮤ) nyaéta kadaharan wujudna soto anu mibanda ciri mandiri ti daérah Jakarta.[1] Eusina méh sarua jeung soto Madura atawa soto sulung, sagigireun bahan dasarna tina daging ogé maké daging jeroan.[2] Dina Kuahna soto Batawi, taya lian ti campuran cipati jeung susu, nya ku campuran ieu pisan anu ngabédakeun soto batawi jeung soto-soto séjéna nu aya di Indonesia.[1][3]

Sajarah[édit | édit sumber]

Sebutan soto Batawi sorangan mimiti katelah kurang leuwih taun 1977-1978, tapi lain hartina saméméh éta taun can aya soto.[4] Baheula mah soto anu kiwari disebut soto Batawi téh, dijual ngan wungkul maké ngaran anu ngajualna, saperti soto Pak "pulan" atawa sebutan séjén pikeun ngabédakeunna.[2] Kiwari soto Batawi geus loba dijual di saluareun kota Jakarta, tur geus jadi bagéan anu penting dina widang kuliner Indonesia.[2]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b "Soto Bandung Kuliner Tradisional Bandung Jawa Barat". www.negerikuindonesia.com. Diakses tanggal 2017-10-16. 
  2. a b c "Soto khas jepara". Masakandapurku. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14. 
  3. "Soto Betawi Kuliner Tradisional Betawi di Jakarta". www.negerikuindonesia.com. Diakses tanggal 2017-11-16. 
  4. "10 Fakta Unik tentang Soto Betawi". MerahPutih. https://merahputih.com/post/read/10-fakta-unik-tentang-soto-betawi. Diakses pada 2017-11-06 
Nulis.jpg