Stasion Mampang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Mampang
  • Singgetan: MPG
  • Nomor: -
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanMénténg
KalurahanMénténg
AlamatJalan Latuharhary
Kodeu pos10310
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Perenahna[2]km 4+544 lintas Tanahabang-Manggarai
Layanan-

Stasion Mampang (MPG) mangrupa stasion karéta api nonaktif kelas III/leutik anu pererahna di Ménténg, Jakarta Pusat. Stasion ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung baheula ngalayanan KRL Jabotabék ti jeung ka Stasion Tanahabang jeung Stasion Jakarta Kota. Stasion ieu baheula ogé ngalayanan KRL Ciliwung. Walau dibere ngaran Mampang, sacara administratip stasion ieu teh euweuh hubungan watésna jeung Kacamatan Mampang Prapatan, Jakarta Selatan anu pererahna jauh teuing ti stasion ieu, sabab di kidul stasion nyaéta Kacamatan Setiabudi, Jakarta Selatan.

Stasion ieu dinonaktipkeun sabab okupansi anu minim jarakna anu dekeut teuing jeung Stasion Manggarai.[3]

Walau dijalankeun sistem loopline anu diterapkeun ku PT KCI, tampakna stasion ieu teu ngiluan dihidupkeun. Kondisi stasion ieu geus ruksak walau sajatina stasion ieu bisa dioperasikeun lamun Stasion Manggarai aya antrean. Euweuh hiji lalampahan karéta api jeung KRL anu eureun di stasion ini.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Foto : Terbengkalai, beginilah kondisi terkini Stasiun Mampang| merdeka.com" (dalam bahasa en). merdeka.com. https://www.merdeka.com/foto/jakarta/961870/20180409191151-terbengkalai-beginilah-kondisi-terkini-stasiun-mampang-001-debby-restu-utomo.html. Diakses pada 2018-06-21 
  4. Okezone. "Tak Beroperasi sejak Beberapa Tahun, Begini Kondisi Stasiun Mampang 2 : Foto Okezone News" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com. https://news.okezone.com/view/2017/11/09/1/44361/tak-beroperasi-sejak-beberapa-tahun-begini-kondisi-stasiun-mampang/2. Diakses pada 2018-06-21 
Jalur karéta api Tanahabang-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Manggarai
Stasion saenggeusna:
Stasion Sudirman


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°12′22.8″S 106°50′27.4″E / 6.206333°S 106.840944°E / -6.206333; 106.840944