Lompat ke isi

Stasion Mampang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Stasion Mampang
  • Singgetan: MPG
  • Nomor: -
LokasiJalan Latuharhary
Ménténg, Ménténg, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, 10310
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°12′21″S 106°50′23″E / 6.205915°S 106.83986°E / -6.205915; 106.83986Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°12′21″S 106°50′23″E / 6.205915°S 106.83986°E / -6.205915; 106.83986
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 4+544 lintas Tanahabang-Manggarai[1]
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
-
Lokasi dina peta

Stasion Mampang (MPG) mangrupa stasion karéta api nonaktif kelas III anu pererahna di Ménténg, Jakarta Pusat. Stasion ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung baheula ngalayanan KRL Commuter Line ti jeung ka Stasion Bogor jeung Stasion Jatinegara. Stasion ieu baheula ogé ngalayanan KRL Ciliwung.

Stasion ieu dinonaktipkeun sabab okupansi anu minim jarakna anu dekeut teuing jeung Stasion Manggarai.[3]

Walau dijalankeun sistem loopline anu diterapkeun ku PT KCI, tampakna stasion ieu teu ngiluan dihidupkeun. Kondisi stasion ieu geus ruksak walau sajatina stasion ieu bisa dioperasikeun lamun Stasion Manggarai aya antrean. Euweuh hiji lalampahan karéta api jeung KRL anu eureun di stasion ini.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Foto : Terbengkalai, beginilah kondisi terkini Stasiun Mampang| merdeka.com" (dalam bahasa en). merdeka.com. https://www.merdeka.com/foto/jakarta/961870/20180409191151-terbengkalai-beginilah-kondisi-terkini-stasiun-mampang-001-debby-restu-utomo.html. Diakses pada 2018-06-21 
  4. Okezone. "Tak Beroperasi sejak Beberapa Tahun, Begini Kondisi Stasiun Mampang 2 : Foto Okezone News" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com. https://news.okezone.com/view/2017/11/09/1/44361/tak-beroperasi-sejak-beberapa-tahun-begini-kondisi-stasiun-mampang/2. Diakses pada 2018-06-21 
Jalur karéta api Tanahabang-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Manggarai
Stasion saenggeusna:
Stasion Sudirman