Susi Pudjiastuti

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dr. (H.C.) Susi Pudjiastuti
Menteri Kelautan jeung Perikanan ka-ke-6
Masa jabatan
27 Oktober 2014 – 20 Oktober 2019
Présidén Joko Widodo
Saméméhna Sharif Cicip Sutarjo
Sanggeusna Edhy Prabowo
Katerangan lian
Gumelar 15 Januari 1965 (1965-01-15) (yuswa 55)
Indonésia Pangandaran, Jawa Kulon, Indonesia
Kabangsaan Bandéra Indonésia Indonésia
Partéy pulitik Independen
Pameget/istri Yoyok Yudi Suharyo
(–1986)
Daniel Kaiser
(k. 1992; c.1999)[1]
Christian von Strombeck [2]
Murangkalih Panji Hilmansyah
Nadine Kaiser
Alvy Xavier
Pagawéan Pengusaha
Ageman Islam

Dr. (H.C.) Susi Pudjiastuti ( wedal di Pangandaran, 15 Januari 1965 ) nyaéta saurang Menteri Kalautan jeung Perikanan ti Kabinet Kerja 2014 - 2019, anu boga perusahaan jeung presedir PT ASI Pudjiastuti Marine Product.[3]

Latar Belakang[édit | édit sumber]

Budak ti pasangan Haji Ahmad Karlan sarta Hajjah Suwuh Lasminah. Kadua kolotna kawit ti Jawa Tengah. ti kawinanna manehna dikarunia tiluan anak,Panji Hilmansyah,Nadine Kaiser,sarta Alvy Xavier.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Mantan Suami Menteri Susi: Saya Anggap Dia Putri Laut
  2. [1]
  3. a b VIVA, PT VIVA MEDIA BARU-. "Profil Susi Pudjiastuti - VIVA". www.viva.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-12. 

Penghargaan[édit | édit sumber]

  • Purwa citra Priangan Award jang Peningkatan Kehidupan Nelayan dari Pikiran Rakyat. Tahun 2004


Soekarno.jpg