Talaga Remis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Talaga Remis nyaéta hiji situ anu perenahna di Désa Kaduela, Kacamatan Pasawahan, Kabupatén Kuningan. Jarak ti dayeuh Kuningan ±37 km.

Asal ngaran[édit | édit sumber]

Ngaran Talaga Remis tétéla miboga harti.[1] Ngaran Talaga Remis dicokot tina sasatoan sabangsaning kerang warnana konéng anu hirupna deukeut talaga, sato ieu disebut "remis".[1]

Talaga Remis mangrupa perpaduan antara pesona alam daérah gunung jeung cai talaga anu hérang.[2] Fasilitas anu aya di dieu nyaéta parahu motor, sapédah cai, saung jeung jalan satapak.[2]

Sajarah Talaga Remis[édit | édit sumber]

Légénda anu sumebar di masarakat Jawa Barat ngeunaan talaga ieu nyaéta, yén Talaga Remis asalna ti cucuran cai panon Pangeran Salingsingan anu ceurik teu eureun-eureun, sabot narima naséhat (patuah) ti Pangeran Sutajaya, hiji-hijina kapercayaan Sultan Cirebon.[1] Pangeran ieu ceurik, alatan maranéhna ngarasa dosa kulantar geus jalir jangji ka nagarana, alatan duanana silih mumusuhan, tuluy perang.[1] Kakara ngandeg sanggeus dileréi tur dinaséhatan ku Pangeran Sutajaya. Kiwari Istana Pangeran Salingsingan aya digigireun Danau Talaga Remis anu bisa ditempo lansung ku para pangunjung.[1]

Jumlah Talaga[édit | édit sumber]

Objek Wisata Talaga Remis miboga sababaraha flora jeung fauna, aya sakitar 160 jenis tutuwuhan, di antarana sonokeling, malaka, kosambi jeung sajabana. Salah sahiji kaonjoyan tempat ieu nyaéta ayana hiji tutuwuhan langka nyaéta Cau Hyang [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Talaga Remis
  2. a b c Pesona


Nulis.jpg