Taman Safari Indonésia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Taman Safari Indonésia mangrupa tempat pelesir kulawarga nu eusina sasatoan aya di Désa Cibeureum, Kacamatan Cisarua, Kabupatén Bogor. Status pangawasaan tanah aya dina wewenang Yayasan Taman Safari nu mibanda tur ngokolakeun ieu obyék wisata.

Perenah[édit | édit sumber]

Taman Safari Indonésia perenahna di jalur antara Jakarta jeung Bandung, Jawa Barat nu ngaliwatan Puncak. Lamun maké mobil, kurang leuwih 80 km ti Bandara Internasional Soekarno Hatta, kurang leuwih 1.5 – 2 jam perjalanan maké mobil. Ti Bandung mah, kurang leuwih 78 km atawa 3 jam maké mobil. Lamun maké kendaraan umum ti Jakarta atawa Bandung, urang bisa eureun di pertelon Cisarua/Safari, tuluy maké ojeg atawa angkot.

Sasatoan jeung tutuwuhan[édit | édit sumber]

Sasatoan[édit | édit sumber]

Loba sasatoan nu aya di Taman Safari, di antarana:

  • Mamalia: Acinonyx jubatus, Aepyceros melampus, Ammotragus lervia, Antilope cervicapra, Arctictis binturong, Axis axis, Babyrousa babyrussa, Bison bonasus, Boselaphus tragocamelus, Bubalus depressicornis, Singa laut Californianus, Camelus bactrianus, Camelus dromedarius, Ceratotherium simum, Cervus unicolor, Connochaetes taurinus, Dendrolagus matschiei, Elephas maximus, Equus burchellii, Equus grevyi, Giraffa camelopardalis, Helarctos malayanus, Hylobates klossii, badak Sunda (Rhinoceros sondaicus), Léopard, Muntiacus muntjak, Nasalis larvatus, singa (Panthera léo), maung (Panthera Tigris), Pongo pygmaeus, tapir (Tapirus indicus), macan bodas
  • Reptil : Blue tongue, Boa constrictor, Crocodylus porosus, Frilled Lizard, Morelia viridis green tree, Ophiophagus hannah, Python reticulatus, Varanus komodoensis, Varanus salvato
  • Manuk : Anthropoides virgo, Ara macao, Pelecanus onocrotalus, kakatua (Cacatua alba)

Tutuwuhan[édit | édit sumber]

Tutuwuhan nu aya di Taman Safari di antarana: Agalmyla parasitica, Ageratum conyzoides, Curcuma domestica, Costus speciosus, Cinnamomum zeylanicum, Centella asiatica, Catimbium malacensis, Clidemia hirta, Cordyline fructicosa.htm, Diplazium esculentum, Dissochaeta leprosa, Eupatorium inulifolium, Gigantochloa apus, Globba pendula Roxb, Garcinia parvifolia, Gigantochloa apus, Impatiens platypetala, Lantana camara, Licuala pumila, Lophatherum Gracile, Nicolaia speciosa, Physalis minima, Piper aduncum, Plantago major, Pléomele angustifolia, Polygala paniculata, Pterocarpus indicus, Solanum torvum, Stenochlaena palustris, Swietenia mahagoni, Trevesia sundaica

Fasilitas[édit | édit sumber]

Fasilitas nu aya di Taman Safari Indonésia nyaéta beus safari, situ jieunan, sapeda cai, kano, kolam renang nu aya seluncur ombakan, kareta api mini nu ngaliwatan pakampungan ala Afrika, taman manuk, babby zoo, kincir raksasa, gajah tunggang, kuda tunggang, komidi puter, pentas sirkus, aréa gocart, children's play ground, bom bom car, imah jurig, kasenian tradisional jeung sulap di panggung terbuka Balé Ruyung Safari.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg