Uyan Suryana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Uyan Suryana
Nami keur lahir Uyan Suryana
Gumelar Indonésia Sukabumi, Indonesia
15 Juli 1959
Maot Sukabumi
29 Maret 2010 (yuswa 50)
Nami lian Kang Uyan
Pacabakan aktor, pelawak
Taun aktif 1983-2010
Salaki/pamajikan Elly Yulia
Salaki/pamajikan Abah Usus, Kusye
Murangkalih Puri Pertiwi
Satria Pura Nagara
Para Adhi Dharma
Pera Mutiara
Pero Reformawan
Sepuh Dodo Sukardi, Piot

Uyan Suryana sok disebut ogé Yan Asmi nyaéta saurang ''seniman'' Sunda, ''budayawan'', ''musikus'', ogé anggota grup D'Bodor.[1] (gumelar di Sukabumi, Jawa Barat, 15 Juli 1959 – tilar dunya di Sukabumi, 29 Maret 2010 dina umur 50 taun) Mimiti ngahiji jeung grup bodor D'bodor taun 1986, Uyan kungsi digawé di kantor Dinas Pendapatan kota Sukabumi.[2]

Sagigireun icikibung dina seni Uyan ogé mibanda hiji ka padulian kana kaayaan lingkungan, kungsi ngadegkeun hiji yayasan anu dingaranan "PEPELING (Penduduk Peduli Lingkungan)" tina hasil sagala itikurih jeung gawé anu rancagé ieu, anjeuna meunang rupa-rupa pangajén boh ti Pemkot jeung Pemkab, Pamaréntah Propinsi di sababaraha daérah, Kamentrian Lingkungan Hidup, jeung pangajen ti présidén RI.[3] Uyan Suryana mangrupa pelawak anu loba kamonésan saperti nurutan sora seniman séjén saperti: Ebiet G Ade, Rhoma Irama) jeung nyambung keun lagu ku kecap-kecap anu pikaseurieun.

D'Bodor anu kungsi ngagedékeun Uyan téh dikokojoan ku Abah Us us (Radén Achmad Yusuf Wargapranata) mangsa keur manggung sok maké baju anu naplok panitih gedé jeung baturna Kusye (Engkus) nu pangawakan leutik tapi lincah tur tanginas.[1][2] Uyan tilar dunya di Rumah Sakit Umum Daérah (RSUD) R. Syamsuddin, SH, alatan kaserang panyakit liver.[4] Senin (29/3), dini hari.[5] Alatan ngarandapan kasakit Liver, vertigo, jeung stroke kalawan ninggalkeun saurang istri tur 5 urang anak.[1][3]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c "Javan Rhinoceros; Rare, mysterious, and highly threatened". Antara news. 2010-03-29. Diakses tanggal 2017-09-15. 
  2. a b "7 Grup Lawak Legendaris". goodnews. 2010-03-29. Diakses tanggal 2017-09-15. 
  3. a b "Pelawak Yan Asmi Tutup Usia". liputan6. 2010-03-29. Diakses tanggal 2017-09-15. 
  4. Poskota - Pelawak senior Yan Asmi tutup usia
  5. Liputan6 - Pelawak Yan Asmi tutup usia
Nulis.jpg