Préféktur Yamanashi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Yamanashi Prefecture)
Jump to navigation Jump to search

Préféktur Yamanashi (山梨県)

Map of Japan with Yamanashi highlighted
Ibukota Kōfu
Wewengkon Chūbu
Pulo Honshū
Gubernur Shōmei Yokouchi
Lega 4,465.38 km² (32nd)
 - % cai 1.3%
Populasi  (February 1, 2011)
 - Populasi 861,431 (41st)
 - Kapadetan 192.91 /km²
Jumlah Distrik 5
Jumlah Kota Administrasi 27
ISO 3166-2 JP-19
Ramatloka pref.yamanashi.jp
Lambang Préféktur
 - Kembang Fujizakura (Sakura)
 - Tangkal Kaede (Japanese Maple)
 - Manuk Uguisu (Bush Warbler)
Symbol of Yamanashi Prefecture
Lambang Préféktur Yamanashi

Perfektur Yamanashi (山梨県 Yamanashi-ken?) ayana di Wewengkon Chubu Pulo Honshū , Jepang. Ibukotana Kofu.

Sajarah[édit | édit sumber]

Perfektur Yamanashi Prefecture dina pra-Restorasi Meiji nyaéta Propinsi Kai. Salilan périodeu Sengoku dipingpin ku Takeda Shingen.

Geografi[édit | édit sumber]

Peta Perfektur Yamanshi

Perfektur Yamanashi Prefecture diwatesan ku Tokyo, Kanagawa, Saitama, Shizuoka, jeung Nagano. Perfektur Yamanashi kakurung ku darat sarta gunung-gunung nu lembahna sempit. Gunung Fuji jadi wates di beulah kidulna.

Kota-kota[édit | édit sumber]

Kacamatan jeung Desa[édit | édit sumber]

Kacamatan jeung désa di unggal distrik.

Ekonomi[édit | édit sumber]

Demografi[édit | édit sumber]

Budaya[édit | édit sumber]

Wisata[édit | édit sumber]

Yamanashi salah sahiji daerah tujuan wisata. Gunung Fuji, wewengkon Lima Situ Fuji, Kota Kofu, pabrik anggur, kuil Erin-ji, jeung Kuil Kuonji mangrupa tempat-tempat nu ilahar didatangan ku wisatawan.

Lambang Perfektur[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Wikipedia Basa Inggris, Juli 2006.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Shadow picture of Yamanashi Prefecture Yamanashi Prefecture
Symbol of Yamanashi Prefecture
Cities
Chuo | Fuefuki | Fujiyoshida | Hokuto | Kofu (capital) | Kai | Koshu | Minami-arupusu | Nirasaki | Otsuki | Tsuru | Uenohara | Yamanashi
Districts
Higashiyatsushiro | Kitatsuru | Minamikoma | Minamitsuru | Nakakoma | Nishiyatsushiro
  See also: Towns and villages by district edit

Koordinat: 35°37′N 138°37′E