Hijrah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Istilah-istilah Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatSaum
ZakatHaji
Kota Penting
MekahMadinah
YerusalemKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Madhab
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i

Hijrah (Arab:هِجْرَة) sacara harfiah hartosna pemindahan. Hijrah nyaéta hiji kajadian penting dina Sajarah Islam, di mana Nabi Muhammad saw. reujeung pamiluna pindah ti Mekkah nuju Madinah. Hijrah ieu lumangsung dina warsih 622, dina Basa Latin ditulis Hegira.

Sabenerna Hijrah geus diayakeun dina warsih 615 ka wewengkon Karajaan Ethiopia. Dina waktu éta, Karajaan Ethiopia anu leuwih dipikawanoh jeung sebutan Axum dikawasa ku saurang raja ngaranna Negus Najasyi. Tapi, Nabi Muhammad saw. henteu milu dina rombongan hijrah ieu. Dina warsih anu sarua ogé, kaum musyrikin Quraisy ogé datang ka Karajaan Ethiopia. Maranéhanana boga maksud pikeun mawa balik kaum muslimin di Ethiopia, tapi hal ieu ditampik ku Negus Najasyi sanajan anjeunna geus dibayar jeung hiji peti emas. Ahirna, Negus Najasyi ngagem ageman Islam, sanggeus ngadéngé nasehat ti Ja'far bin Abu Thalib.

Hijrah dina warsih 622 ieu pisan anu dijadikeun minangka patokan warsih Hijrah. Nabi Muhammad dibaturan Abu Bakar nuju ka Madinah, sarta manggihan réa aral. Diantarana waktu maranéhanana berpapasan jeung Suraqah bin Malik, saurang musyrikin anu rék maéhan Nabi Muhammad. Tapi, berkat lindungan Alloh, Nabi Muhammad terhindarkan ti rencana pembunuhan Suraqah.


Tumbu luar[édit | sunting sumber]