Munara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Istilah-istilah Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatSaum
ZakatHaji
Kota Penting
MekahMadinah
YerusalemKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Madhab
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i

Munara (Arab: manara (mercusuar) منارة, tapi leuwih pas مئذنة) nyaéta fitur penting sarta has tina wangunan-wangunan Islam. Munara biasana luhur kalawan kubah nu ngawangun bawang di bagian luhurna. Biasana munara perenahna di posisi anu henteu ngahiji jeung gedong utama sarta leuwih luhur batan wangunan di sakurilingna.

Pamakéan[édit | sunting sumber]

Menara di Mesir

Pamakéan utama munara nyaéta pikeun panggero solat. Ieu mimiti dipigawé saprak jaman Bani Abbasiyah. Di Masjid Umayah, munara dipaké minangka munara pangawas.

Munara pangluhurna di dunya perenahna di Masjid Hassan II di Casablanca, Maroko.


Allah-green.svg