Sahadat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Mangrupakeun bagian tina séri
Kapercayaan Dasar Muslim


Mosque02.svg
Suni: Rukun Islam

Sahadat - Ngucapkeun kalimah sahadat
Solat - Ngadegkeun solat
Zakat - Ngaluarkeun zakat
Puasa - Puasa di bulan Romadon
Haji - Munggah haji ka Mekah

Suni: Rukun Iman

Taohid - Percaya kana tunggalna Alloh
Nabi jeung Rosul - Percaya ka para nabi jeung rosul
Kutub - Percaya kana kitab-kitab Allah.
Malaikat - Percaya ka malaikat
Kiamat - Percaya kana poé panungtungan
Qodo jeung Qodar - Percaya kana takdir

Siah: Dua belas Poko Ageman

Taohid - Percaya kana tunggalna Alloh
Adalah - Kaadilan
Nubuwwah - Kanabian
Imamah - Kapamingpinan
Qiyamah - Poé panungtungan

Siah: Dua belas Cabang Ageman

Solat - Solat
Puasa - Puasa dina bulan Romadon
Haji - Munggah haji ka Mekah
Zakat - Keur fakir miskin
Khums - Saperlima pajeg
Jihad - Perjoangan
Amar-Bil-Ma'rūf - Nitah kana kahadéan
Nahi-Anil-Munkar - Ngalarang kagoréngan
Tawalla - Micinta Ahlul-Baét
Tabarro - Ngajauhan musuh Ahlul-Baét

Siah Ismaili: 7 Rukun

Walayah - Guardianship
Toharoh - Kasucian jeung kaberesihan
Solat - Solat
Zakat - Nyucikeun harta
Puasa - Puasa dina bulan Romadon
Haji - Munggah haji ka Mekaha
Jihad - Berjoang

Siah Druze: 7 Rukun

Sahadat - Ngucapkeun kalimah sahadat
Solat - Solat
Zakat - Mayar zakat
Puasa - Puasa dina bulan Romadon
Haji - Munggah haji ka Mekah
Walayah - Guardianship
Jihad - Berjoang

Séjénna

Salafi/Khawarij: Tujuh rukun Islam.

Kotak ieu: temposawalaédit

Sahadat (شهادة  translit: Shahādah) (basa Turki: Şehadet) mangrupakeun pernyataan kayakinan Islam. Dina basa Arab, hartina "nyaksénan" atawa "méré kasaksian". Sahadat mangrupakeun pernyataan kapercayaan kana tunggalna Gusti (Allah dina basa Arab) sarta yén Nabi Muhammad minangka utusan pangahirna. Maca dua kalimah sahadat mangrupakeun salasahiji tina Lima Rukun Islam dina Islam Sunni.

  • لآ اِلَـهَ اِلاَّ لله محمد رسول الله
  • lā ilāhā illā-llāh; muḥammadun rasūlu-llāhi
  • Teu aya pangéran anging Allah; sarta Muhammad rosul Allah.
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

A single honest recitation of the shahādah in Arabic, in front of two Muslim witnesses, is all that is required for a person to become a Muslim according to most traditional schools.

Some Shi'a Muslims add Alīyun wali Allah (Ali is the vicegerent of God) at the end of the shahada. This is not compulsory for Shi'a; it is a matter of personal choice, although most Ayatollahs say it is preferable to add it.

Sajarah[édit | sunting sumber]

One of the earliest surviving translations of the Shahadah into a foreign language is in Greek, from the reign of al-Walid I (86-96 AH, 705-715 CE): Οὐκ ἔστι[ν θεὸς εἰ μὴ ὁ θεὸς μόνος·] Μααμὲ[τ ἀπόστολος θεοῦ] (Ouk esti[n theos ei mē ho theos monos;] Maame[t apostolos theou]).[1] "There is no god except the single God; Muhammad is God's apostle", i.e. "Allah" is being translated as "God".

Kaayaan Sahadat[édit | sunting sumber]

There are seven critical conditions of the Shahadah:

  • Al-`Ilm (Knowledge of the meaning of the shahadah, its negation and affirmation)
  • Al-Yaqeen (Certainty – perfect knowledge of it that counter-acts suspicion and doubt)
  • Al-Ikhlaas (Sincerity which negates shirk)
  • Al-Sidq (Truthfulness that permits neither falsehood nor hypocrisy)
  • Al-Mahabbah (Love of the shahadah and its meaning, and being happy with it)
  • Al-Inqiad (Submission to its rightful requirements, which are the duties that must be performed with sincerity to God (alone) seeking His pleasure)
  • Al-Qubool (Acceptance that contradicts rejection).

Bandéra[édit | sunting sumber]

Several national flags display the Shahadah:

Perbédaan[édit | sunting sumber]

It is considered correct to refer to previous figures such as prophets like Jesus (in Arabic, Isa) as Messengers (rasul), and a few groups (notably certain Sufi mystics) amend the declaration to mention prior prophets whose names are found in the Qur'an.[rujukan?]

Sometimes اشهد ان 'ašhadu 'an = "I witness that" is prefixed to each half of the Shahadah.

Sometimes و wa = "and" is prefixed to the first word of the second half of the Shahada.

Some of the relatively small minority, labelled the "Quran Alone Muslims" consider the second part of the Shahadah incorrect and say it should not include Muhammad's name, one of the reasons being that the full Shahadah with Muhammad's name is never found in the Qur'an.

Sahadat, atawa panyaksén kaislaman
Artikel ieu salasahiji tina séri
Islam
Istilah-istilah Islam
Rukun Islam
Sahadat
SolatSaum
ZakatHaji
Kota Penting
MekahMadinah
YerusalemKufah
Kajadian
HijrahKalénder IslamIdul Fitri
Idul AdhaMaulid
Wangunan
MasjidMunara
MihrobKa'bah
Arsitéktur Islam
Rujukan Ajaran
Qur'anHaditsSunnah
FiqihFatwaSyari'ah
Madhab
Hanafi, Hambali, Maliki, Syafi'i

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]