(142555) 2002 TB58

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2002 TB58
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/10/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4.113
Peri 1.141
Sumbu semi-mayor 2.627
Ékséntrisitas 0.566
Anomali rata-rata 159.0
Inklinasi 23.4
Bujur nodeu rumonjat 219.3
Argumén peri 268.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.2

Ari 2002 TB58 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.566, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 385631.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]