(469219) 2016 HO3

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 HO3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F5
Tanggal kapanggih 2016/04/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1105
Peri 0.897
Sumbu semi-mayor 1001
Ékséntrisitas 0.104
Anomali rata-rata 331.5
Inklinasi 7.8
Bujur nodeu rumonjat 66.4
Argumén peri 306.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.2

Ari 2016 HO3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.104, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�409157.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]