Céuta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun kagunaan séjén tina Céuta, tempo Céuta (disambiguasi).
Kota Otonom Céuta
Ciudad Autónoma de Ceuta
Kota otonom
Céuta, ditempo ti munara Isabel II, deukeut wates jeung Maroko
Céuta, ditempo ti munara Isabel II, deukeut wates jeung Maroko
Bandéra Kota Otonom Céuta
Bandéra
Ségel resmi Kota Otonom Céuta
Ségel
Lokasi Kota Otonom Céuta
Lokasi Kota Otonom Céuta
Koordinat: 35°53′18″N 5°18′56″W / 35.88833°N 5.31556°W / 35.88833; -5.31556Koordinat: 35°53′18″N 5°18′56″W / 35.88833°N 5.31556°W / 35.88833; -5.31556
Nagara Spanyol
Kota otonom Céuta
Kahiji didumukan Abad ka-5 SM
Dibéré ka Spanyol 1 Januari 1668
Status otonom 14 Maret 1995
Ahir kakawasaan Muslim 14 Agustus 1415
Founded by Kartago
Pamaréntahan
 • Tipe Kota otonom
 • Badan Palacio Municipal o Asamblea
 • Walikota Juan Jesús Vivas Lara
Aréa
 • Total 18.5 km2 (7.1 sq mi)
 • Land 18.5 km2 (7.1 sq mi)
Luhurna Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Pangluhurna[1] Kesalahan ekspresi: Operator * tak terduga m (Kesalahan ekspresi: Operator / tak terduga ft)
Populasi (2000)[2]
 • Total 75,241
 • Estimate (2009) 78,674
 • Dénsitas 4,100/km2 (11,000/sq mi)
Demonym Ceutan
Time zone Madrid (UTC+1)
 • Summer (DST) Madrid (UTC+2)
ISO 3166-2 ES-CE
Kode pos 51001 Ceuta
Basa resmi Basa Spanyol
Parlemén Cortes Generales
Wakil di Kongrés 1 (ti 350)
Wakil di Sénat 2 (ti 264)
Website www.ceuta.es

Céuta (palapalan Spanyol: [ˈθeuta]) nyaéta hiji kota otonom Spanyol jeung hiji éksklave nu aya di basisir kalér Afrika Kalér dilingkung ku Maroko jeung Laut Tengah, kapisah ti samenanjung Iberia ku Selat Gibraltar. Céuta jeung éksklave Spanyol lianna Melilla manrupakeun téritori Spanyol nu aya di daratan utama Afrika. Céuta baheulana mangrupakeun bagian ti propinsi Cadiz saméméh 14 Maret 1995, basa Statuta Otonomi kota ieu dipasihan.

Garéja[édit | édit sumber]

Hiji pura di Céuta
Hiji masjid di Céuta
  • Parroquia De Santa Maria De Los Remedios
  • Comunidad Israelita De Ceuta
  • Parroquia De San Francisco
  • Santa Iglesia Catedral
  • Parroquia Santa Maria De Africa — Casa Parroquial
  • Vicaria General Del Obispado De Ceuta
  • Parroquia Santa Teresa De Jesus De Ceuta

Sakola[édit | édit sumber]

  • Colegio Público José Ortega y Gasset
  • Instituto de Educación Secundaria Siete Colinas
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Andrés Manjón
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Lope De Vega
  • Centro de Educación Infantil Globitos
  • Instituto de Educación Secundaria Puertas del Campo
  • Colegio Sta. María Micaela
  • Instituto de Educación Secundaria Almina
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Maestro José Acosta
  • Colegio Severo Ochoa
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Santiago Ramón y Cajal
  • Centro de Educación Infantil y Primaria Juan Carlos I

Kota kembar[édit | édit sumber]

Céuta dikembarkeun jeung:

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Administrative divisions of Spain

Citakan:Portuguese overseas empire Citakan:History of Africa


Countries.png