Mélilya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Melilla)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mélilya

Melilya
Kota Otonom Mélilya
Ciudad Autónoma de Melilla
Palabuan Mélilya
Palabuan Mélilya
Bandéra Mélilya
Bandéra
Coat-of-arms of Melilla
Lambang
Lokasi Mélilya dina Spanyol
Lokasi Mélilya dina Spanyol
NagaraSpanyol
Ibu kotaMélilya
Pamaréntahan
 • Présidén WalikotaJuan José Imbroda Ortíz
Lega
(0,00244% ti Spanyol)
 • Total12.3 km2 (4.7 sq mi)
Réngking legaka-19
Pangeusi
 (2009)
 • Total73.460
 • Réngkingka-19
 • Kapadetan6,000/km2 (15,000/sq mi)
 • Persén
0.16% ti Spanyol
Démonimmelillan
ISO 3166-2
ES-ML
Basa resmiBasa Spanyol
Statuta Otonomi14 Maret 1995
ParleménCortes Generales
Wakil di Kongrés1
Sénat2
Ramatlokawww.melilla.es

Mélilya (palapalan Spanyol: [meˈliʎa]) nyaéta hiji kota otonom Spanyol jeung hiji éksklave di basisir kalér Maroko. Mélilya, jeung éksklave Spanyol Céuta, mangrupa wewengkon Spanyol nu aya di daratan utama Afrika. Mélilya baheulana mangrupa bagain ti propinsi Málaga saméméh 14 Maret 1995, basa Statuta Otonomina dipasihan.

Subdivisi[édit | édit sumber]

Hiji jalan di dayeuh kolot Mélilya

Mélilya dibagi kana 8 barrio:[1]

  1. Barrio de Medina Sidonia
  2. Barrio del réal
  3. Barrio de la Victoria
  4. Barrio de los Héroes de España
  5. Barrio del General Gómez Jordana
  6. Barrio del Príncipe de Asturias
  7. Barrio del Carmen
  8. Barrio de La Paz

Iklim[édit | édit sumber]

Data iklim pikeun Mélilya
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 16
(61)
16
(61)
17
(63)
20
(68)
25
(77)
27
(81)
29
(84)
29
(84)
25
(77)
23
(73)
20
(68)
17
(63)
23
(73)
Per poé °C (°F) 13
(55)
13
(55)
15
(59)
16
(61)
18
(64)
22
(72)
24
(75)
25
(77)
23
(73)
20
(68)
17
(63)
15
(59)
18
(64)
Rarata panghandapna °C (°F) 10
(50)
11
(52)
12
(54)
13
(55)
15
(59)
18
(64)
21
(70)
22
(72)
21
(70)
17
(63)
13
(55)
11
(52)
15
(59)
Rarata poé présipitasi 8 9 9 7 6 3 1 2 3 7 7 8 70
Sumber: Weatherbase[2]

Transportasi[édit | édit sumber]

Munara suar di Mélilya

Mélilya kahubung jeung Málaga, Madrid, Granada, sarta Almería ku udara ogé jeung Málaga sarta Almería ku féri. Air Nostrum ngapung ti Bandar Udara Mélilya ka Almeria, Granada, Valencia, jeung Madrid. Ándalus Líneas Aéreas bakal ngapung ti Mélilya ka Palma de Mallorca, Barcelona, Málaga, jeung Girona.

Hubungan internasional[édit | édit sumber]

Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: Daptar kota kembar di Spanyol.

Kota kembar[édit | édit sumber]

Mélilya dikemabrkeun jeung:

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Phoenician cities and colonies navbox Citakan:Administrative divisions of Spain


Countries.png