Mélilya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mélilya
Melilya
—  Kota Otonom  —
Kota Otonom Mélilya
Ciudad Autónoma de Melilla
Palabuan Mélilya
Bandéra Mélilya
Bandéra
Coat-of-arms of Melilla
Lambang
Lokasi Mélilya dina Spanyol
Koordinat: 35°18′N 2°57′W / 35.3, -2.95Koordinat: 35°18′N 2°57′W / 35.3, -2.95
Nagara Spanyol
Ibu kota Mélilya
Pamaréntahan
 - Présidén Walikota Juan José Imbroda Ortíz
Aréa(0,00244% ti Spanyol)
 - Total 12,3 km2
 - Réngking lega ka-19
Populasi (2009)
 - Total 73.460
 - Réngking ka-19
 Kapadetan 5.972,4/km²
 - Persén 0.16% ti Spanyol
Démonim melillan
ISO 3166-2 ES-ML
Basa resmi Basa Spanyol
Statuta Otonomi 14 Maret 1995
Parlemén Cortes Generales
Wakil di Kongrés 1
Sénat 2
Situs web www.melilla.es

Mélilya (palapalan Spanyol: [meˈliʎa]) nyaéta hiji kota otonom Spanyol jeung hiji éksklave di basisir kalér Maroko. Mélilya, jeung éksklave Spanyol Céuta, mangrupakeun wewengkon Spanyol nu aya di daratan utama Afrika. Mélilya baheulana mangrupa bagain ti propinsi Málaga saméméh 14 Maret 1995, basa Statuta Otonomina dipasihan.

Subdivisi[édit | sunting sumber]

Hiji jalan di dayeuh kolot Mélilya

Mélilya dibagi kana 8 barrio:[1]

  1. Barrio de Medina Sidonia
  2. Barrio del Real
  3. Barrio de la Victoria
  4. Barrio de los Héroes de España
  5. Barrio del General Gómez Jordana
  6. Barrio del Príncipe de Asturias
  7. Barrio del Carmen
  8. Barrio de La Paz

Iklim[édit | sunting sumber]

Data iklim pikeun Mélilya
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 16
(61)
16
(61)
17
(63)
20
(68)
25
(77)
27
(81)
29
(84)
29
(84)
25
(77)
23
(73)
20
(68)
17
(63)
23
(73)
Per poé °C (°F) 13
(55)
13
(55)
15
(59)
16
(61)
18
(64)
22
(72)
24
(75)
25
(77)
23
(73)
20
(68)
17
(63)
15
(59)
18
(64)
Rarata panghandapna °C (°F) 10
(50)
11
(52)
12
(54)
13
(55)
15
(59)
18
(64)
21
(70)
22
(72)
21
(70)
17
(63)
13
(55)
11
(52)
15
(59)
Rarata poé présipitasi 8 9 9 7 6 3 1 2 3 7 7 8 70
Sumber: Weatherbase[2]

Transportasi[édit | sunting sumber]

Munara suar di Mélilya

Mélilya kahubung jeung Málaga, Madrid, Granada, sarta Almería ku udara ogé jeung Málaga sarta Almería ku féri. Air Nostrum ngapung ti Bandar Udara Mélilya ka Almeria, Granada, Valencia, jeung Madrid. Ándalus Líneas Aéreas bakal ngapung ti Mélilya ka Palma de Mallorca, Barcelona, Málaga, jeung Girona.

Hubungan internasional[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: Daptar kota kembar di Spanyol.

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Mélilya dikemabrkeun jeung:

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Phoenician cities and colonies navbox Citakan:Administrative divisions of Spain Citakan:Autonomous Community capitals of Spain


Countries.png