Daratan Adélie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Terre Adélie
Daratan Adélie
Bandéra Daratan Adélie
Motto
Liberté, égalité, fraternité
Lagu
La Marseillaise
Location of Daratan Adélie
Ibu kotaStasion Dumont d'Urville
66°40′S 140°01′E
Basa resmi Basa Perancis
Pamaréntah
 -  Présidén François Hollande
 -  Administrator Rollon Mouchel-Blaisot[1]
téritori peuntas laut Perancis
 -  Dipanggih 1840 
Aréa
 -  Total 432000 km² 
mil² 
Populasi
 -  Sénsus  33 (usum tiis) ; kirang ti 80 (usum panas) 
Mata uang euro (EUR)
Zona wanci UTC+10
TLD Internét .tf
Kode telepon +262

Daratan Adélie (Basa Prancis: Terre Adélie) nyaéta bagian ti basisir Antartika antawis 136° imbit wétan (deukeut Titik Pourquoi Pas dina 66°12′S 136°11′E / 66.200°S 136.183°E / -66.200; 136.183) jeung 142° imbit wétan (deukeut Point Alden dina 66°48′S 142°02′E / 66.800°S 142.033°E / -66.800; 142.033). Wewengkon ieu diklaim ku Perancis salaku 1 ti 5 distrik Daratan Kidul jeung Antartika Perancis, sanajan teu sadaya nagara ngauan klaim ieu. Saprak 12 Januari 1956, aya basis panalungtikan Perancis dina 66°40′S 140°01′E / 66.667°S 140.017°E / -66.667; 140.017, Stasion Dumont d'Urville. Stasion Perncis nu kahijina, Port Martin, diwangun dina 9 April 1950 dina 66°49′04″S 141°23′39″E / 66.81778°S 141.39417°E / -66.81778; 141.39417, tapi ancur ku sabab kahuruan dina wengi 22-23 Januari 1952.

Daratan Adélie wawatesan jeung Téritori Antartika Australia boh di kulonna (Claire, Daratan Wilkes) boh di wétanna (Daratan George V).

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Fire destroys station in Antarctica, French expedition's loss, The Times, 26 Januari 1952.
  1. "Mesures d’ordre individuel". Portail du Gouvernement - site du Premier ministre (dalam French). Pamaréntah Perancis. 3 September 2008. Diakses tanggal 2009-01-31. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Koordinat: 75°00′S 139°00′E / 75.000°S 139.000°E / -75.000; 139.000

Citakan:Districts of the French Southern and Antarctic Lands

Citakan:Antarctica navbox


LocationAntarctica.png