Anguilla

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Anguilla
Bandéra Anguilla Lambang Anguilla
Motto
"Strength and Endurance"
Lagu
God Save the Queen
Lagu nasional: God Bless Anguilla 1
Location of Anguilla
Ibu kota The Valley
Basa resmi Basa Inggris
Grup étnis  90,1% Afrika Kulon, 4,6% Multiras, 3,7% Eropa, 1,5% nu lian[1]
Démonim Anguillian
Pamaréntah Téritori Peuntas Laut Britania (monarki konstitusional jeung Depéndensi démokratik parleméntér)
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur William Alistair Harrison
 -  Députi Gubernur Stanley Reid
 -  Mentri Pupuhu Hubert Hughes
Ngadeg
 -  Téritori peuntas laut BR 1980 
Aréa
 -  Total 91 km² (ka-220)
mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2006 13.600[2] (ka-215)
 -  Kapadetan 132 /km² (t/s)
342 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2004
 -  Total $108,9 yuta 
 -  Per kapita $8.800 
Mata uang Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wanci (UTC-4)
TLD Internét .ai
Kode telepon +1-264
1 "National Song of Anguilla". Official Website of the Government of Anguilla. Diakses pada 10 Juli 2011. 

Anguilla nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania jeung wewengkon peuntas laut Uni Éropa di Karibia. Anguilla mangrupa bagian ti Kapuloan Leeward di Antillen Leutik. Anguilla aya di wétaneun Puérto Riko sareng Kapuloan Virgin sarta kaléreun Saint Martin. Wewengkonna ngawengku pulo Anguilla, kira-kira 26 km (16 mi) panjangna jeung 5 km (3.1 mi) lébarna dina titik nu pangékstrimna, kalawan sababaraha pulo leutik jeung kéi tanpa populasi permanén. Ibu kotana nyaéta The Valley. Total aréa daratan wewengkon ieu nyaéta 91 km² (35 mil²),[3].

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Anguilla ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Anguilla di Wikivoyage


Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map

Koordinat: 18°13′38″N 63°02′56″W / 18.22723, -63.04899


Countries.png