Sint Eustatius

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Sint Eustatius
Bandéra Sint Eustatius Lambang Sint Eustatius
Location of Sint Eustatius
Peta némbongkeun lokasi St. Eustatius (handap).
Ibu kota Oranjestad
17°29′N 62°59′W
Kota panggedéna Oranjestad
Basa resmi Basa Walanda, Basa Ingris[1]
Pamaréntah Tingali Pulitik Walanda
 -  Gubernur Létnan Gerald Berkel
Monarki konstitusional Bagian ti Walanda 
Aréa
 -  Total 21 km² 
8,1 mil² 
Populasi
 -  Sénsus 2006 3100 
 -  Kapadetan 147,6 /km² (karéngking salaku bagian ti A. W.)
56,93 /mil²
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wanci -4 (UTC-4)
TLD Internét .an[2], .nl
Kode telepon +599

Sint Eustatius, ogé kawanoh salaku Statia[3] (/ˈsteɪʃə/) atanapi Statius, nyaéta hiji pulo Karibia jeung hiji munisipalitas husus (resmina badan umum) ti Walanda.[4]

Sint Eustatius aya di Kapuloan Leeward beula kidul, bagian ti Hindia Kulon, tenggaraeun Kapuloan Virgin jeung kalér-kuloneun Saint Kitts jeung Névis, sarta tenggaraeun Saba, dina 17°30′N 62°58′W / 17.500°N 62.967°W / 17.500; -62.967. Ibu kota régionalna nyaéta Oranjestad.

Baheulana bagian ti Antillen Walanda, Sint Eustatius jadi munisipalitas husus nagara Walanda ti 10 Oktober 2010.[5]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Basa Inggris bisa dipaké dina hubungan jeung pamaréntah
    "Invoeringswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba" (dalam Dutch). wetten.nl. Diakses tanggal 2011-01-01. 
  2. Domain pikeun Antillen Walanda masih aktip sanggeus pameupeunsannana. Kode ISO 3166-1 alpha-2, BQ, dibentuk pikeun "Bonére, Sint Eustatius, Saba". ("ISO 3166-1 decoding table". International Organization for Standardization. Diakses tanggal 2010-12-17. ) Hiji ccTLD Internét can dibentuk ku IANA, jeung teu kanyahoan upami badé dibuka pikeun pandaptaranna.
  3. Tuchman, Barbara W. The First Salute: A View of the American Revolution New York:Ballantine Books, 1988.
  4. (Basa Walanda) "Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba
    (Law on the public bodies of Bonaire, Sint Eustatius and Saba)"
    . Dutch Government. Diakses tanggal 14 October 2010.
     
  5. "Antillen opgeheven". NOS Nieuws. 2009-11-18. Diakses tanggal 2010-10-10. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Sint Eustatius di Wikivoyage

Citakan:Island areas of the Netherlands Antilles


Countries.png