Cing ciripit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Cingciripit)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Barudak keur ulin cing ciripit

Cing ciripit nyaéta kawih paranti milang saméméh ucing-ucingan.[1] Aya di sababaraha tempat atawa wewengkon séjén mah disebutna téh eméng-eméngan.[2]

Cara maén[édit | édit sumber]

Cara maénna mimiti barudak ngariung, tuluy salah saurang budak biasana budak nu panggedéna ngasongkeun dampal leungeunna ka tengah riungan bari narangtung. Budak séjénna ngasongkeun curukna séwang-séwangan ditapelkeun kana luhureun dampal leungeun budak nu panggedéna téa. Sanggeus kitu barudak anu ngasongkeun curukna séwang-séwangan téa, ngangkat jeung nurunkeun curukna séwang-séwangan bari ngawih cing ciripit. Saha nu kacekel curukna hartina éta nu éléh atawa nu eméng kudu ngudak barudak séjén nu teu kacekel curukna. Nu séjén lalumpatan ngajauhan nu eméng, tuluy mun aya nu kacabak salah saurang budak berarti jadi pindah budak éta nu eméng jeung kudu nyabak atawa ngaeméngkeun barudak séjénna. Kitu saterusna nepi ka kabagéan kabéh.[1] Anu ngarawih téh bari seuseurian sakapeung mah sok bari heureuy, ulin barudak téa tara aya nu serius, malah ku teu seriusna éta jadi ciri ngaran budak.[1]

Rakitan kawih[édit | édit sumber]

 
Cing ciripit
Tulang bajing kacapit
Kacapit ku bulu paré
Bulu paré seuseukeutna[1][2]

Kawih lainna:

 
Cing ciripit
Kadal buntung
Duit saringgit
Dipaké nyandung
A, i, u, daun cau nangka ngora
Ari tang tang tang tangkeup ![2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. a b c Kawih kaulinan barudak(diakses tanggal 03 Mei 2011)


Arjuna Wayang.jpg