Drew Barrymore

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Drew Barrymore
Barrymore dina paresmian Blended di Bérlin premiere, Méi 2014
Gumelar Drew Blythe Barrymore
22 Pébruari 1975 (1975-02-22) (yuswa 44)[1]
Culver City, Kalifornia, Amérika Sarikat
Pagawéan
  • Aktris
  • Panulis
  • Sutradara
  • Modél
  • Produser
Taun aktip 1978–kiwari
Pasangan
  • Jeremy Thomas (m. 1994; div. 1995)
  • Tom Green (m. 2001; div. 2002)
  • Will Kopelman (m. 2012)
Murangkalih 2
Sepuh John Drew Barrymore
Jaid Barrymore
Kulawargi Kulawarga Barrymore
Situs web
www.drewbarrymore.com

Drew Blythe Barrymore (leuwih dipikawanoh: Drew Barrymore; gumelar di Culver City, Kalifornia, Amérika Sarikat, 22 Pébruari 1975; umur 44 taun) nyaéta saurang aktris, panulis, sutradara, modél jeung produser asal Amérika Sarikat.[2] Dina umur salapan taun, Barrymore merankeun Gertie dina pilem arahan sutradara Steven Spielberg, E.T. Extra-Terrestrial (1982) ieu ngaraih nominasi aktris pangrojong panghadéna Golden Globe liwat peranna minangka Casey Brodsky dina pilem Irreconcilable Differences (1984).[3] Bareng Cameron Diaz jeung Lucy Liu, ogé ngabéntangan Charlie's Angels, boh vérsi sérial tipi boh layar rubakna.[3] Barrymore ogé dipercaya pikeun jadi sutradara sékuel katilu pilem box office, Twilight nu judulna Eclipse.[3] Barrymore pernah kawin jeung aktor Tom Green sarta pangusaha diskotik Jeremy Thomas.[3] Barrymore mangrupa anak ti aktor John Drew Barrymore Jr.[3]

Filmografi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Monitor 22 February 2013". Entertainment Weekly (1247): p. 32. Citakan:ISO date/fr2. http://www.ew.com/article/2013/02/15/monitor-feb-22-2013. Diakses pada 12 Maret 2016 
  2. "Drew Barrymore Biography (1975-)". FilmReference.com. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk "Profil Selebriti - Drew Barrymore". Kapan Lagi. Diakses tanggal 3/12/2016. 
Soekarno.jpg