Ipik Gandamana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ipik Gandamana
gumelar Ipik Gandamana di Purwakarta, 30 Nopémber 1906 – tilar dunya di Purwakarta, 12 Maret 2003 dina umur 96 taun
Menteri Dalam Negeri Indonesia ka-14
Masa jabatan
10 Juli 1959 – 27 Agustus 1964
Présidén Soekarno
Perdana Mentri Soekarno
Saméméhna Mohamad Sanusi Hardjadinata
Sanggeusna Soemarno
Gubernur Jawa Barat ka-8
Masa jabatan
1956 – 1959
Présidén Soekarno
Saméméhna Mohamad Sanusi Hardjadinata
Sanggeusna Mashudi
Wakil Gubernur Jawa Barat ka-1
Masa jabatan
1947 – 1952
Présidén Soekarno
Sanggeusna RA Nashuhi
Katerangan lian
Gumelar Ipik Gandamana
Kabangsaan Indonésia Indonesia
Ageman Islam

Ipik Gandamana (gumelar di Purwakarta, Jawa Barat, 30 Nopémber 1906; umur 112 taun) nyaéta Gubernur Jawa Barat periode 1956-1959.[1] Anjeunna kungsi ngalungguhan sababaraha jabatan penting di antarana: mimiti jadi CA (candidate ambtenar) di Bogor mangsa jaman Jepang meunang dua taun, tuluy jadi mantri polisi di Cikijing, ogé jadi mantri di Kabupatén Jakarta tahun 1931.[1] Jadi Bupati Bogor jeung Lebak taun 1948-1949, sarta ngalungguhan jabatan Gubernur Jawa Barat taun (1956-1960).[1]

Ipik Gandamana jeung dua sobat lianna kapeto jadi anggota panitia Tiga Mentri (Ipik Gandamana, Abdulgani, Jendral A.H. Nasution) mangsa nyieun laporan Penpres 7/1959 ngeunaan partéy pulitik.[2] Anjeunna ogé kapeto sababaraha kali jadi mentri dalam negeri dina kabinet kerja 1 (1959-1960), kabinet kerja 2 (1960-1962), kabinet kerja 3 (1962-1963), kabinet kerja 4 (1963-1964).[3]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c "Ipik Gandamana". Lembaga Kearsipan Provinsi Jawa Barat. Badan Perpustakaan dan Kearsipan Daerah Provinsi Jawa Barat. 2000-01-01. Diakses tanggal 2016-12-01. 
  2. Rosihan Anwar (2006). "Perhitungan politik PKI". Di Rosihan Anwar. Sukarno, tentara, PKI: segitiga kekuasaan sebelum prahara politik, 1961-1965. Jakarta: Yayasan Obor Indonesia. pp. 10–11. ISBN 9789794616130. 
  3. Tim WahyuMedia (2014). "Kabinet kerja". Di Risha Nillas. Pedoman Resmi UUD 1945 & Perubahannya: dengan susunan kabinet kerja periode 2014-2019. Jakarta: WahyuMedia. pp. 109–105. ISBN 9789797959173. 
Nulis.jpg