Yogié Suardi Mémét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Mayjen TNI (Purn.) Radén Mohammad Yogie Suardi Memet
gumelar di Cirebon, Jawa Barat, 16 Méi 1929 – tilar dunya 7 Juni 2007 dina umur 78 taun
Gubernur Jawa Barat ka-12
Masa jabatan
1985 – 1993
Menteri Dalam Negeri Republik Indonesia ka-20
Masa jabatan
1993 – 1998
Komandan Jenderal Komando Pasukan Khusus ka-8
Masa jabatan
1975 – 1983
Panglima Kodam III/Siliwangi ka-14
Masa jabatan
1978 – 1983
Katerangan lian
Pameget/istri Emmy Sariamah
Murangkalih Billy Ibrahim
Danny Iskandar

Yogié Suardi Mémét (Radén Muhammad Yogié Suardi Mémét) katelah Yogie S. Mémét nyaéta saurang inohong sarta pajuang pituin ti Jawa Barat, Yogié S.M (gumelar di Cirebon, Jawa Barat, 16 Méi 1929 – tilar dunya 7 Juni 2007 dina umur 78 taun) ngaréngsékeun sakola di SP3AD (1952), Suslapa, jeung Seskoad.[1] Mangsa jumeneng kénéh anjeunna kungsi ngalungguhan sababaraha jabatan penting di pamaréntahan.[1]

Mangsa jaman révolusi, anjeunna ngagabung jadi tantara pelajar (TP) Batalyon 400, daérah operasina di Cirebon.[1] Nalika nyepeng kalungguhan jadi Komandan Yon 330 Kujang I Siliwangi kapapancénan pikeun numpes gorombolan DI/TII tur nyangkalak Kahar Muzakkar di Sulawesi, gilig patékadanna moal waka mulang lamun tacan kacangkalak pamingpin éta gorombolan.[1][2]

Mangsa pamaréntah orde baru, dina kaping 20 Januari 1998 anjeunna dibarengan ku dua sobatna (Feisal Tanjung jeung Harmoko), ngadeuheus ka Presidén H.M. Suharto seja nepikeun hasil tina panalungtikan ngeunaan kasadiaan rahayat pikeun ngarojong H.M. Suharto ngadeg deui jadi presidén RI periode 1998-2003.[3]

Kalungguhan penting[édit | édit sumber]

Sababaraha kalungguhan penting dina pamarentahan anu kungsi jadi tanggung jawab anjeunna :[2]

  1. Tentara Pelajar Batalyon 400 (1945-1946)
  2. Dan Yon 330 Para (1960) ; Komandan Kodim di Bandung
  3. Kepala Staf Brigade Lintas Udara 17
  4. Komandan Brigade Infanteri 15 Kujang II
  5. Komandan Jenderal Kopassandha
  6. Panglima Kodam VI/Siliwangi di Bandung
  7. Panglima Komando Wilayah Pertahanan II di Yogyakarta
  8. Gubernur Jawa Barat (1985-1993)
  9. Menteri Dalam Negeri Kabinet Pemwangunan V (1993-1998)
  10. Anggota Dewan Pertimbangan Agung (1998) [2]

Pangajén ti Pamaréntah[édit | édit sumber]

  1. Satya Lencana Perang Kemerdekaan I dan II
  2. Bintang Kartika Eka Phaksi Nararya
  3. Satya Lencana Gerakan Operasi Militer I-VI
  4. Satya Lencana PBB Garuda VI .[1]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

  1. Mohamad Sanusi Hardjadinata
  2. Aang Kunaéfi Kartawiria
  3. Ukar Bratakusumah
  4. Mashudi
  5. Ahmad Héryawan

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d e "Pejabat Menteri". kepustakaan-presiden. Diakses tanggal 2017-07-11. 
  2. a b c Pambudi, A. (2009). Sintong dan Prabowo. Jakarta: Media Pressindo. ISBN 9789797881146. 
  3. Suparman, Djadja (2013). JEJAK KUDETA (1997-2005): Catatan Harian Jenderal (Purn) TNI Djadja Suparman. Jakarta: Yayasan Pustaka Obor Indonesia. ISBN 9789794618370. 


Nulis.jpg