Aang Kunaefi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Haji Aang Kunaéfi Kartawiria.[1] (Bandung, 5 Des 1922-12 Nov 1999).[1] Mayor Jénderal (purn),perwira tinggi TNI-AD, Gubernur, Dutabesar.[1] Anjeunna meunang pendidikan kemilitéran di Waenaya Akademia M.W. Frunze, Moskwa, Uni Sovyét jeung Séskoad (1955).[1] Anjeunna jadi Komandan Komando Militér Kota Cirebon, Komandan Batalyon Infanteri 302/ Brawijaya Divisi Siliwangi (1957-1958); Ajudan Jénderal Kodam VI Siliwangi; Dosén Séskoad (1966-1970); Kapala Staf tuluy Panglima Kodam I/ Iskandarmuda, Acéh (1966-1973); Pupuhu Gabungan-5 Téritorial Departemén Pertahanan dan Keamanan RI (1973-1974); Panglima Kodam VI Siliwangi (1974-1975); Pajabat Gubernur tuluy Gubernur Jawa Barat (1975-1985, dua masa jabatan); Dutabesar RI untuk Arab Saudi, Oman jeung Yaman (1985-1988).[1] Salila jadi gubernur, Aang loba ngaraketkeun komunikasi jeung kaum ulama, a.l. nyieun Majelis Ulama Indonésia (MUI) Jawa Barat, ngawangun Panitia Penafsir Al-Quran kanu bahasa Sunda, jrrd.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 2. ISBN 9794192597.