Jeruk lémon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Sitrun
Citrus lemon
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Sapindales
Kulawarga: Rutaceae
Génus: Citrus
Spésiés: C. limon
Ngaran binomial
Citrus limon
(L.) Burm.f.

Jeruk Lémon nyaéta sarupaning jeruk nu rasana haseum biasana dipaké pikeun bungbu masak.[1]

Mangpaat[édit | édit sumber]

Mangpaat jeruk lemon pikeun kaséhatan geus dipikawanoh salila mangtaun-taun lilana.[2] Lemon ngandung loba zat, hususna kalsium, magnesium, vitamin C, bioflavonoid, pektin sarta limonin anu ngaruh dina daya tahan awak sarta anti infeksi.[2] Katut sawatara mangpaat alami lemon anu geus kabuktian saprak jaman baheula .[2]

  • Nurunkeun harééng

Lamun pilek, awak ngagibrig alatan harééng, lemon bisa ngurangan gejala-gejala kasebut, carana jieun jus ti hiji jeruk lemon dicampur jeung sacangkir cai panas sarta madu tuluy inum geura-giru sanggeus dijieun, tuluy-tinuluy saban dua jam nepi ka panasna turun.[2]

  • Ngubaran barusuh

Lemon kaceluk minangka anti bakteri sarta anti virus anu ngagancangan prosés ngubaran barusuh, carana campurkan jus lemon seger kalayan sagelas cai haneut dipaké kukumur tilu kali sapoé, ieu kudu rutin dilakonan sangkan téréh cageur.[2]

  • Ngaleungitkeun jarawat

Lemon ngandung asam sitrat anu éféktif ngubaran jerawat, Vitamin C dina buah jeruk lemon nyieun kulit bersih sarta sipat alkalina bisa maéhan sawatara jenis bakteri cukang lantaran jerawat.[2] carana nyaéta :kahiji usapkeun jus lemon seger dina jerawat jeung ramo bersih atawa bal kapas, ingkeun sapeuting, tuluy isukna sibeungeut ku cai bersih, sangkan leuwih gancang cageur paké campurkeun ogé madu pigawé dua kali sapoé.[2]

  • Méré katenangan

Panalungtikan némbongkeun yén lemon bisa nenangkeun sarta ngaleungitkeun rasa capé, lieur, sarta geumpeur, ngambeu bau minyak lemon éféktif ngaronjatkeun konsentrasi , leuwih hadé maké aroma lemon minangka seuseungitan pikeun di rohangan pikeun ngaronjatkeun efisiensi gawé.[2]

  • Ngaleungitkeun sasanggaleun

Kulit lemon éféktif ngaleungitkeun sasanggaleun dina leungeun, carana teundeun sapasi jeruk lemon sakandel 5 mm ka leungeun anu sasanggaleun tuluy gasrok-gasrokkeun kana kulit sapeupeuting mah.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. R.A Darnadibrata, .Kamus Basa Sunda. Kiblat 2006. Bandung.
  2. a b c d e f g h i (id)[1] (diaksés tanggal 29 Oktober 2011)


Nulis.jpg