Kerak telor

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Frying kerak telor

Kerak telor nyaéta hiji kadaharan nu mandiri ti kota Jakarta/Batawi, dijieun tina endog jeung sangu ketan aron beunang ngabungbuan.[1] Rasana kurang leuwih lada, rada pangsét meueusan.[1] Kiwari nu dagang kerak telor geus hésé kapanggih, rajeun téh manggihan mun pareng aya acara hajatan atawa acara karaméan séjéna.[1] Cara nyieuna kawilang gampang, endog digoréng jeung ketan bari didaraykeun, mangsa geus méh asak katélna ditangkubkeun, jadi ruhak areng langsung paamprok jeung adonan kerak nu tadi méh asak, di mana geus garing kakara katél balikeun deui.[1][2] Saméméh dijait, kerak telor nu geus asak dipurulukan ku surundéng, abon sapi, jeung bawang goréng.[1]

Nu dagang kerak telor ilaharna maké tanggungan, tanggungan nu sabeulah dieusi hawu jeung katél nu sabeulahna deui dieusian ku bahan-bahan olaheun kayaning endog, ketan, bungbu jeung sajabana.[3]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Peta 100 tempat makan makanan khas Betawi di Jakarta, Bekasi, Depok, Tangerang. p. 83. ISBN 9789792237160. 
  2. No Manyoon: Vampir Narsis vs Werewolf Ngocol. 2009. ISBN 9789792438659. 
  3. Alat Penjaja Tradisional Daerah Khusus Ibukota Jakarta. Direktorat Jenderal Kebudayaan. 1986. 
Nulis.jpg