Laksa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Laksa Bogor ditambahan tahu

Laksa mangrupa olahan anu teu ngan sakur kakoncara di Indonésia, tapi ogé kawentar di Asia Tenggara siga di Singapur, Malaysia, jeung Thailand.[1] Laksa nyaéta olahan tina emih anu dibéré samara luyu jeung budaya peranakan campuran tina budaya Tiongkok jeung Melayu.[1] Ngaran laksa mangrupa serepan tina basa Sanskerta nyaéta laksha anu hartina "loba", maksudna yén laksa dijieun ngagunakeun loba bungbu.[1]

Laksa miboga sababaraha wanda, anu paling kakoncara nyaéta Laksa Penang.[2] Laksa penang nyaéta laksa anu emihna buleud bodas sarta leuwih kandel.[2] Sedengkeun laksa anu paling umum kapanggih jaman kiwari nyaéta laksa Bogor jeung laksa Betawi.[2] Bédana, kuah laksa Betawi biasana maké udang rebon, sedengkeun laksa Bogor kuah kentalna maké oncom.[1] Dina segi eusina gé béda, laksa Betawi biasana dieusi endog, kupat, togé, surawung, jeung kucai didahar jeung semur Betawi.[1] Sedengkeun laksa Bogor eusina maké kupat, bihun, togé, suwiran daging hayam, hurang, jeung endong kulub, biasana didahar maké sambel cuka.[1]

Laksa Nusantara[édit | édit sumber]

Salian ti laksa Bogor jeung laksa Betawi, aya sababaraha wanda resep laksa anu umum diolah ku masarakat Nusantara, di antarana nyaéta:[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Laksa Betawi (diaksés 10 Désémber 2015)
  2. a b c Laksa (diaksés 10 Désémber 2015)
  3. a b c d e f g h i j Laksa (diaksés 10 Désémber 2015)