Maher Zain

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Maher Zain
Maher Zain di Tuisa charity concert Éssen, Jérman 2012
Profil
Native name ماهر زين
Nami Maher Mustafa Maher Zain
Gumelar 16 Juli 1981 (1981-07-16) (yuswa 37)
Tripoli, Lebanon
Asal Swédia
Aliran
Pacabakan
Alat musik
  • Vokal
  • gitar
  • piano
  • keyboard
  • perkusi
  • synthesizers
Taun aktip 2009–kiwari
Lébel Awakening
Maén di
Ramatloka www.maherzain.com

Maher Zain (Basa Arab: ماهر زين‎; gumelar di Tripoli, Lebanon, 16 Juli 1981; umur 37 taun) nyaéta saurang Muslim Swédia panyanyi R&B, panulis lagu sarta produser musik asli Lebanon.[1] Ku lobana fans Facebook dibandinkeun jeung artis Muslim lianna, Maher Zain meunangkeun pangajén minangka panyanyi sarta panulis lagu anu jadi béntang pangbadagna dina musik modérn Islami.[2] Debut albumna nyaéta Thank You Allah anu dirilis taun 2009 liwat labél Awakening Records.[1] Eusina 13 lagu jeung dua bonus track, ieu album dipromosikeun liwat akun jajaring sosial.[1] Ieu album suksés ngaraih 8 Platinum Awards ti Warner Music Malaysia ku pajualan pangluhurna salila taun 2010.[1] Jeung dina taun 2011, ieu album meunang Double Platinum Award ti Sony Music Indonésia.[1] Maher Zain nyanyi dina basa Inggris, tapi manéhna ogé ngarilis sawatara laguna anu kasohor kana sawatara basa.[1] Lagu Insha Allah nyaéta salah sahijina anu geus aya dina vérsi basa Perancis, Arab, Turki, Malayu jeung Indonésia.[1] Fadly, vokalis band Padi ogé ngontribusi kana lagu Maher Zain anu judulna Rest Of My Life dina Basa Indonésia.[1] Maher Zain ogé miboga fans anu kawilang loba di Indonésia.[1] Dina bulan Januari 2010, Maher Zain meunangkeun pangajén Best Religious Song pikeun laguna, Ya Nabi Salam Alayka.[1] Bulan Maret 2011, Maher Zain ngarilis hiji lagu, Freedom. Jeung dina bulan Julina, Maher jadi cover majalah lifestyle UK Muslim.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg