Muawiyah bin Abu Sufyan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muʿāwiyah ibn Abī Sufyān
معاوية بن أبي سفيان
Muʿāwiyah radhiallahu 'anhu
Muʿāwiyah radhiallahu 'anhu'
Khalifah
Ngajabat 661–26 April 680[1]
Dipayunan ku Hasan bin 'Ali
Diteraskeun ku Yazid bin Mu'awiyah
Gubernur Syam
Memerintah 639–661
Dipayunan ku Abu 'Ubaidah bin al-Jarrah
Diteraskeun ku Ad-Dhahhak bin Qais al-Fihri
Katurunan
Yazid
Nami lengkap
Muʿāwiyah ibn Abī Sufyān
(معاوية ابن أبي سفيان)
Wangsa Umayyah (Sufyani)
Rama Abu Sufyan bin Harb
Ibu Hindun binti 'Utbah
Gumelar 602
Makkah, Saudi Arabia
Maot 22 Rajab[2] 60 H
26 April 680 (yuswa 77–78)
Damaskus, Syria
Ageman Islam

Mu'awiyah bin Abu Sufyan (Basa Arab: معاوية بن أبي سفيان‎; سفيا; Basa Arab: معاوية بن أبي سفيان‎) atanapi Mu'awiyah I mangrupikeun khalifah anu kuat ti 661 dugi ka 680. Anjeunna mangrupikeun salah sahiji sahabat Nabi sareng ogé satengah dulur dulurna Ummu Habibah Ramlah, istri Nabi Muhammad. Meski 'Utsman bin 'Affan anu sabenerna khalifah munggaran tina Bani Umayyah, Mu'awiyah nyaéta khalifah anu ngadamel Umayyah janten dinasti di Khilafah. Mu'awiyah mangrupikeun khalifah munggaran Umaiyah anu asalna tina garis Sufyani, istilah pikeun turun temurun Abu Sufyan bin Harb.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Encyclopedia Britannica: Muawiyah I.
  2. Akbar Shāh K̲h̲ān Najībābādī, "The History Of Islam", Volume 2, Page 47, February 2001.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

(id) Mursi, Muhammad Sa'id. Tokoh-tokoh Besar Islam Sepanjang Sejarah. Penerjemah: Khoirul Amru Harahap, Lc, MHI dan Achmad Faozan, Lc, M.Ag. Editor: Muhammad Ihsan, Lc. Cet. 1, Jakarta: Pustaka Al-Kautsar, 2007. ISBN 979-592-387-0.

Ash-Shallabi, Ali Muhammad. 2012. Muawiyah bin Abu Sufyan: Prestasi Gemilang Selama 20 Tahun Sebagai Gubernur & 20 Tahun Sebagai Khalifah; Disertai Studi Kritis tentang Fitnah-Fitnah yang Terjadi di Zamannya. Darul Haq: Jakarta.

Muawiyah bin Abu Sufyan
Sufyani
Cadet branch of the Bani Umayyah
Born: 602 Died: 26 April 680

Citakan:S-rel

Saméméhna
Hasan bin 'Ali
Khalifah
661 – 26 April 680
Sanggeusna
Yazid bin Mu'awiyah
Soekarno.jpg