Obrolan portal:Keur lumangsung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa nyieun ieu judul, kuring ngarasa teu sreg. Kira2na naon nya, mun rek diganti, judul nu pantes? "Haréwos bojong" sugan? --kandar 17:45, 25 Séptémber 2006 (UTC)

"Haréwos bojong" saé, nyunda pisan Kang. Tapi numutkeun simkuring, dumasar kana asal kecap basa Inggrisna anu nganggo istilah Current Events atanapi basa Indonésiana Peristiwa Terkini, disarengan ku ésénsina nu nyarioskeun kajantenan-kajantenan nu nuju lumangsung kiwari, pamanggih simkuring mah loyogna "Warta Anyar" atanapi "Warta Kiwari". Kanggo référénsi, panginten tiasa ditingali istilah nu loyogna naon nya dina koran Sunda sapertos Galura, atanapi majalah Mangle, jsb. Sakitu pamanggih simkuring, diantos ti nu sanésna. --tedi 23:18, 25 Séptémber 2006 (UTC)

Okéh, "Warta Anyar" saé. Urang antosan pamendak ti nu sanésna. --kandar 00:55, 26 Séptémber 2006 (UTC)

Kuring satujuna "Harewos Bojong", sabab ieu warta teh ti sabeulah bin narjamahkeun tina Berita dina Wiki English, nu ceuk kuring mah kadangkala sok "tendensius" (naon basa sundana ... ). -- budhi

"Haréwos bojong" téh hartosna haréwos anu dugikeun ka kakuping ku nu aya sabudeureunnana, tur kadang-kadang diasosiasikeun sareng warta nu tacan tangtos alias selentingan, leres kitu? Samentawis "warta anyar" nekenkeun dina anyarna warta. Sok lah, mangga waé badé nganggo nu mana. Eusina henteu mung tarjamah ti basa Inggris saleresna mah, malihan langkung saé upami nembrakkeun naon-naon nu kajantenan di wewengkon urang. Ku margi keterbatasan téa, nya kapaksa wé wartos ti nagri deungeun. Nu penting, nalika ningali namina, "haréwos bojong" atanapi "warta anyar", nu maos tiasa nginten-nginten lebetna menu éta naon. --tedi 03:27, 26 Séptémber 2006 (UTC)
  • nu rada kahartos "Warta Anyar"= Warta / berita ,dina basa Indonésia peristiwa (basa Inggris events) = kajadian , sanes kitu ? lamun dihartikeun panjang Peristiwa terikini = Kajadian keur lumangsung , lamun diganti ku Haréwos bojong asa jauh teuing -- ° kang iwan ° 12:16, 26 Séptémber 2006 (UTC)

Pami nujul kana judul "warta anyar", ieu warta teh meureun kedah leres-leres "fresh from the oven", tapi pami "harewos bojong" ceuk paripaos rada haseum oge teu sawios, da harewos mah sok katiup angin. Leres rada tebih dina tarjamah Inggris, mung panginten upami warta mah kedah dipidamel kalayan daria, upami harewos mah rada sakasampeurna oge teu patos janten masalah. Tapi teu langkung, da kuring mah biasana oge mung ngeusian, jarang ngajudulan he .. he .. --budhi

"warta anyar" antisipasi keur satuluyna.. lamun geus loba nu nyumbang mereun tue kudu ganti judul deui... (he.. he)
nu arek jadi aran anyar :
  1. "Haréwos bojong"
  2. "Warta Anyar"
  3. "Warta Kiwari"
  4. "Kajadian keur lumangsung"
Sok tambihan heula di dieu ..-- ° kang iwan ° 14:13, 26 Séptémber 2006 (UTC)

Kajadian keur lumangsung, payusna Kajadian nu keur lumangsung, tapi jadi panjang teuing nya. Unggal istilah aya kakurangan jeung kaleuwihannana geuning. Sok, kumaha atuh, voting wae? --tedi 16:04, 26 Séptémber 2006 (UTC)

ningali ayeuna mah masih sageudik keneh nu ka dieu téh. tongwaka digentos heula.. ?. -- ° kang iwan ° 15:21, 29 Séptémber 2006 (UTC)

Novémber atanapi Nopémber?[édit sumber]

Bade nganggo Novémber atanapi Nopémber? --tedi 02:26, 2 Novémber 2006 (UTC)

upami ningali kang kandar narjamahkeun di {{CURRENTMONTHNAME}} = Nopémber, tapi dina {{CURRENTMONTHABBREV}} = Nop , urang robih wae? --° kang iwan ° 07:22, 2 Novémber 2006 (UTC)

Muhun Kang, nu penting mah sami, bade November atanapi Nopember saya pribadi teu masalah. Upami Basa Indonesia kan ngangge November, duka upami Sunda, sacara lafal urang Sunda pan kiat 'p'-na, janten Nyundana mah Nopember. Tapi duka tah, kumaha kasapukan END (Ejahan Nu Disampurnakeun, hehehe). Soalna saya ngedit keur lumangsung, benten-benten geuning --tedi 01:36, 3 Novémber 2006 (UTC)

per 3 Nopémber. digentos ti WikiMedia:November, ok kang (Dokumentasi hungkul) 10:38, 3 Nopémber 2006 (UTC)

Koordinasi Keur lumangsung[édit sumber]

Boga idé, dina citakan-citakan kerlumangsung per poé di jieun deui asupan keur poé ieu dina sajarah.. (supaya citakan ieu bisa dipaké teu ngan ukur sakali ditingalina)

Conto:Poé ieu dina sajarah 1 nop, bisa ditingali di 1 Nopémber
  • Sakalian urang usulkeun nyiuen portal, supaya bisa leubih rapih tempatna.. (ngan hanjakal kang kandar pundung.. ka id mah sok noong , ari kadieu mah ....heheh) --° kang iwan ° 11:45, 6 Nopémber 2006 (UTC)
Tanggapan kuring:
1. Satuju, berarti engke eusina ngajejer dumasar taun nya? 1 Nopémber 2006, 2007, 2008 jsb?
2. Usulan hade Kang, ngadamel portal. Ti kapungkur oge pan upami ngarujuk ka en mah rapihan di ditu, nganggo portal
3. Ari Kang Kandar pundung ku naon? Nu sanesna oge ka marana ieu teh?
--tedi 00:35, 7 Nopémber 2006 (UTC)

Ari baheula kamana wae nya, uing? Asa kakara maca usulan Kang Tedi ieu... Heuheu... Kang Ted, Kang Iwan, tiasa diapdet perkawis ieu? --kandar (sawala) 02:33, 29 Oktober 2008 (UTC)

Kang Iwan anu pundung ayeuna mah. Hehehe --Tedi (sawala) 23:23, 29 Oktober 2008 (UTC)
Hampura ka sadayana, nuju repot pisan eiuteh.. sok atuh ari bademah alihkeun heula ka ngaran spasi portal, da atos aya . upami tos dialihkeun urang rapihkeun sareng apdet deui..nuhun ah..--° kang iwan ° 06:28, 30 Oktober 2008 (UTC)
Tuh da teu pundung... Heuheu... --kandar (sawala) 09:22, 30 Oktober 2008 (UTC)

Keur lumangsung saminggu[édit sumber]

Utamina ka Kang Iwan, ka nu sanesna oge upami tiasa ngabantosan mah mangga ... Kumargi simkuring teh ari di dieu mah sok rada sesah ngedit Wikipedia teh, katambih kadang-kadang sumberdaya urang oge kirang, ku kituna asa teu garenah ieu teh, sawatara minggon kapengker dina kaca tepas, artikel sareng gambar petingannana teu di-update. Ku pribados teh didamel tumbu redirect otomatis, upami teu aya update-an, dieusian ku kaca terahir nu aya. Tah, dina kaca Keur lumangsung oge, hoyong kitu simkuring teh. Nalika simkuring rada aktip mah, unggal dinten teh diupdate. Tapi ayeuna-ayeuna mah, kadang mung saukur ngalongokan parobahan anyar. Tah deui, kumaha upami citakan {{Keurlumangsung-gabunganlulugu2}} (citakan:Keurlumangsung-gabunganlulugu2), dipidangkeun saminggu terahir nu aya. Janten eusina warta saminggon, bade heubeul atanapi enggal, nu penting saminggon atanapi aya tujuh dinten. Kiwari mah, citakan ieu teh ngalebetkeun warta dinten ieu ditambih genep dinten kapengker. Upami teu dilebetan wartana, nya kosong wae sapertos ayeuna. Tah, kumaha supados otomatis tetep kaeusian? Tos nyobian, fungsi parserna rada sesah euy --Tedi 11:32, 12 Januari 2008 (UTC)

kang ,kumaha upami urang alihkeun ka NS Portal, sapertos di en sareng id ?.. rombak ti mimiti deui? upami ngarobih-robih rada sesah patula-tali citakan-citakanna...:).--° kang iwan ° 16:21, 12 Januari 2008 (UTC)

Hayu ah, da tos aya pan saleresna mah. Kantun ngotak-ngatik deui --67.159.49.251 00:17, 15 Januari 2008 (UTC) (tedi)

German user Sepp16 wants to know you[édit sumber]

hallo verstehst du deutsch? Schreib doch mal irgendwas auf meiner Seite1

Are you speaking or writing English? Please write something on my discussion side --Sepp16 (sawala) 12:13, 28 Oktober 2008 (UTC)

Acara nangtoskeun Situs Subang larang[édit sumber]

Kaping 30 Juni 2011 nu bakal datang baris di ayakeun acara nyaeta acara nangtoskeun dimana tata letak Situs Subang larang di kampung Nangerang Binong Subang jawa Barat, nu bakal haladir para kabuyutan Sunda nu aya di Jawa barat katut para inihong-inohong Kasundaan. 114.79.3.236 (sawala) 08:24, 21 Juni 2011 (UTC)

Lami teu di-update[édit sumber]

Kaca ieu tos lami pisan teu diupdate. Ku abdi bade di-update, tapi teu terang carana sareng naon wae nu kedah dirobah. Dupi aya nu tiasa masihan terang?Zack94 (sawala) 23 Januari 2015 18.15 (UTC)

Hatur nuhun pisan kang Zack94 kanggo perhatosanna kana ieu kaca. Leres ieu kaca tos lami teu diupdate. Saé pisan upami akang kersa kanggo midamel deui ieu kaca. Ieu kaca téh gunana kanggo ningali kajantenan naon wae anu aya dina unggal tanggal anu nuju lumangsung.
--ilhamkang (sawala)