Pajagan, Cisitu, Sumedang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Pajagan
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténSumedang
KacamatanCisitu
Pamaréntahan
 • Nami KuwuIr. Cecep

Pajagan nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cisitu, Kabupatén Sumedang, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Pajagan tadina kaasup ka Kacamatan Situraja. Duméh éta kacamatan ngalegaan atawa dimekarkeun maka jadi dua kacamatan nyaéta Cisitu jeung Situraja. Pajagan disalusur kana asal kecapna nurutkeun carita tina kecap "Pajagaan". Saloyog jeung carita ti kolot baheula, yén Pajagan téeh tadina mangrupa salah sahiji tempat penjagaan tentara Walanda dina jaman penjajahan. Numutkeun sajarah, Pajagan tadina mangrupa salah sahiji pos penjagaan tentara Walanda dina jaman penjajahan. Pajagan asal kecapna tina Penjagaan. Dina jaman penjajahan, di wilayah Pajagan aya markas tentara RI nu katelah Bojongsalam. Ayeuna éta daérah téh geus jadi daérah kebon masarakat Pajagan. euweuh titilasan nu pasti di Bojongsalam. Aya gé gugunungan leutik nu mémang lamun diperhatikeun kalawan taliti, cocok pikeun dijadikeun panyumputan, didukung ku kaayaan jaman baheula nu masih kénéh loba tatangkalan.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Taun ieu (2006), Désa Pajagan dipingpin ku kuwu anyar. Sanggeus sawatara waktu nu katukang, Désa Pajagan dipingpin ku Kuwu Sunanta, ayeuna Pajagan aya dina pamaréntahan Kuwu Écép. Kuwu Écép meunang dina pamilihan balon kuwu nu jumlahna opat urang.

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Pajagan mangrupa hiji désa di tungtung Kacamatan Cisitu. Wawatesan Pajagan nyaéta Désa Cilopang (kulon), Désa Cigintung (kidul) Désa Jemah (kidul ngetan), Désa Karédok (kalér-wétan).

Géografi[édit | édit sumber]

Pasir jeung gugunungan mangrupa hiji ciri Désa Pajagan.

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Pasawahan di Pajagan kaasup arang langka. Kalolobana mah aya gé mangrupa sawah gunung. Masarakat pajagan lolobana nyawah di pasawahan désa tatangga saperti Ranjeng, Cilopang, Cijati jeung Karédok.

Pakebonan[édit | édit sumber]

Saperti galibna wewengkon-wewengkon séjén di Kabupatén Sumedang, Pajagan mangrupa daérah nu subur ku tatanén. Utamana bubuahan kayaning rambutan, kadu, sawo, jeung réa-réa deui.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]




Gnome-home.svg