Pindang gunung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Pindang gunung nyaéta kadaharan nu kaasup kana wengkuan angeun lauk kalawan miboga rasa nu has tina bungbu anu dipakéna. [1] Ieu kadaharan mindeng kapanggih di daérah Kabupatén Pangandaran, hususna Parigi, Cijulang, jeung Cimerak. [1] Lauk anu dipaké nyaéta nu dagingna pungkil jeung gancang hipu lamun diasakan, kawas kakap beureum, mangmung, tongkol, jeung cawang. [1] Ari bungbu anu dipakéna nyaéta katuncar, cabé, bawang beureum, bawang bodas, jahé, konéng temen, jeung tarasi.[1]

Bungbu has[édit | édit sumber]

Sabada asak jeung diteundeun dina méja makan, bau pindang gunung téh kacida meleberna malah bisa jadi ngahudang rasa nu rék ngadaharna.[2] Ieu téh dibalukarkeun bungbu has anu dipakéna nyaéta honjé atawa bongborosan jeung daun kadongdong atawa kadongdong nu ngora kénéh. [2] Ieu bungbu téh bakal nambahan rasa seger jeung haseum nu jadi angkeuhan waktu didaharna. [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. a b c d "Pindang Gunung Ciamis | diCiamis.com". www.diciamis.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-12-05. 
  2. a b c Pangandaran, Wisata Green Canyon. "Pindang Gunung, Sajian Khas Pangandaran". www.gogreencanyon.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2017-12-05.