Pindang gunung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Pindang gunung nyaéta kadaharan nu kaasup kana wengkuan angeun lauk kalawan miboga rasa nu has tina bungbu anu dipakéna. [1] Ieu kadaharan mindeng kapanggih di daérah Kabupatén Pangandaran, hususna Parigi, Cijulang, jeung Cimerak. [1] Lauk anu dipaké nyaéta nu dagingna pungkil jeung gancang hipu lamun diasakan, kawas kakap beureum, mangmung, tongkol, jeung cawang. [1] Ari bungbu anu dipakéna nyaéta katuncar, cabé, bawang beureum, bawang bodas, jahé, konéng temen, jeung tarasi.[1]

Bungbu has[édit | édit sumber]

Sabada asak jeung diteundeun dina méja makan, bau pindang gunung téh kacida meleberna malah bisa jadi ngahudang rasa nu rék ngadaharna.[2] Ieu téh dibalukarkeun bungbu has anu dipakéna nyaéta honjé atawa bongborosan jeung daun kadongdong atawa kadongdong nu ngora kénéh. [2] Ieu bungbu téh bakal nambahan rasa seger jeung haseum nu jadi angkeuhan waktu didaharna. [2]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. a b c d "Pindang Gunung Ciamis | diCiamis.com". www.diciamis.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-12-05. 
  2. a b c Pangandaran, Wisata Green Canyon. "Pindang Gunung, Sajian Khas Pangandaran". www.gogreencanyon.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2017-12-05.