Goréng sangu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Sangu goréng)
Luncat ka: pituduh, paluruh


Goréng sangu

Goréng sangu nyaéta sangu anu disamaraan lada atawa henteu tuluy digoréng. Malah sangkan leuwih pikabitaeun sok ditambahan maké bahan-bahan lianna kayaning sosis, baso, endog, jeung daging [1]. Goréng sangu téh dahareun nu pangdipikarésép di Asia Wétan jeung Asia Tenggara.

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Bahan[édit | édit sumber]

Samara[édit | édit sumber]

Panglengkep[édit | édit sumber]

Prak-Prakan Masak[édit | édit sumber]

  1. Panaskeun minyak kalapa dina katél.
  2. Goréng samara anu geus dilemeskeun nepi ka seungit.
  3. asupkeun sangu tiisna galokeun nepi ka galo jeung samara.
  4. Bres asupkeun saos tomat, kécap, jeung bahan panglengkep lianna nu kudu diasakan.
  5. Angkat, wadahan kana piring sarta tambahkeun bahan-bahan palengkepna.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Universitas Indonesia. KBBI Online. Diaksés Séptémber 2011.
Foodlogo2.svg