Républik Turki Siprus Kalér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Siprus Kalér)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Bandéra Républik Turki Siprus Kalér Lambang Républik Turki Siprus Kalér
Lagu
İstiklâl Marşı
Location of Républik Turki Siprus Kalér
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Lefkoşa (Nikosia)
Basa resmi Turki
Pamaréntah Républik
 -  Présidén Mustafa Akıncı
 -  Perdana Menteri Hüseyin Özgürgün
Pendirian
 -  Déklarasi 15 Novémber 1983 
 -  Pangakuan Turki 
Aréa
 -  Total 3.355 km² 
 mil² 
 -  Cai (%) 2,7%
Populasi
 -  Perkiraan  2006 264,172 
Mata uang Lira Turki Anyar 1 (TRY)
Zona wanci (UTC+2)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+3)
TLD Internét .nc.tr
Kode telepon +90 392
1. Ti 1 Januari 2005, Lira Turki Anyar (Yeni Türk Lirası) ngagantian Lira Turki lami.

Républik Turki Siprus Kalér (RTSK) (basa Turki: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) mangrupa hiji nagara républik nu de facto-na mah merdéka, aya di bagian kalér Siprus. euweuh nagara lian di dunya nu ngakuan kadaulatanna iwal Turki, nu ngawasaan wewengkon éta dina taun 1974. Teras dina taun 1975, nagara ieu diproklamasikeun eujeung parobahan ngaran dina taun 1983; ngaran éta masih dipaké nepi ka ayeuna.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Républik Turki Siprus Kalér di Wikivoyage




Gnome-globe.svg