Sultan bin Abdul Aziz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Sultan bin Abdul Aziz As-Saud
سلطان بن عبد العزيز آل سعود
سلطان بن عبد العزيز آل سعود
Putra Makuta
Déouti Perdana Mentri Hiji
Mentri Patahanan jeung Dirgantara jeung Inspéktur Jéndral
Pangéran Sultan di Gedong Bodas
Pangéran Sultan di Gedong Bodas
Putra Makuta Saudi Arabia
Tenure 1 Agustus 200521 Oktober 2011
Dipayunan ku Pangéran Abdullah
Diteraskeun ku Pangéran Nayef
Monarch Raja Abdullah
Députi Perdana Mentri Dua
Tenure 13 Juni 1982 – 1 Agustus 2005
Dipayunan ku Pangéran Abdullah
Diteraskeun ku Pangéran Nayef
Monarch Raja Abdullah
Mentri Patahanan jeung Dirgantara jeung Inspéktur Jéndral
Tenure 1962 - 22 Oktober 2012
Dipayunan ku Badr bin Saud bin Abdul Aziz
Diteraskeun ku Pangéran Salman
Monarch Raja Abdullah
Nami lengkap
Sultan bin Abdul Aziz bin Abdurahman bin Faisal bin Turki bin Abdullah bin Muhammad bin Saud
Wangsa Wangsa Saud
Rama Raja Abdul Aziz
Ibu Hessa binti Ahmad As-Sudairi
Gumelar 30 Désémber 1930
Riyadh, Karajaan Najd jeung Hijaz
Maot 21 Oktober 2011 (yuswa 80)
Amérika Sarikat New York, Amérika Sarikat
Ageman Islam

Sultan bin Abdul Aziz As-Saud (gumelar di Riyadh, 30 Désémber 1930 – tilar dunya di New York, 21 Oktober 2011 dina umur 80 taun) (Basa Arab: سلطان بن عبدالعزيز آل سعود‎), atanapi Sultan Al-Khair (Arabic: سلطان الخير, Sultan kahadéan) nyaéta Putra Makuta Saudi Arabia ti 2005 nepi ka 2011.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Portalbox

Saméméhna
Nasser bin Abdul Aziz
Gubernur Riyadh
1947–1952
Sanggeusna
Nayef bin Abdul Aziz As-Saud
Saméméhna
Abdullah bin Abdul Aziz As-Saud
Dqzputi Perdana Mentri Dua Saudi Arabia kadua
1982 – 27 Maret 2009
Sanggeusna
Nayef bin Abdul Aziz As-Saud
Saméméhna
Abdullah bin Abdul Aziz As-Saud
Putra Makuta jeung Dqxzputi Perdana Mentri Hiji Saudi Arabia
1 Agustus 2005 – 27 Oktober 2011
Sanggeusna
Nayef bin Abdul Aziz As-Saud


Replace this image male.svg